Breaking News
Home » Hírek » Válogatás a keddi útinfókból

Válogatás a keddi útinfókból

Az M1-es autópálya lébényi szakaszán, a 135-ös km-nél lévő Börcs pihenőt mindkét oldalon még zárva tartják. A közelben a 144-es Lébény pihenő, vagy a 119-es jelű Arrabona pihenőhely érhető el.

Napközben a burkolatot javítják az M3-as autópályán. Budapest felé a káli szakaszon a 91-es és a 89-es km között egy sávot lezárnak. A munkaterület mögött lassabb haladásra kell számítani.

Az M5-ös autópályán,
– Gyál térségében a pálya feletti portáltáblákat cserélik ki. Röszke felé a 20-as km-nél napközben, 9 órától 15 óráig egy sávot lezárnak.
– Ócsa közelében a hírközlő berendezéseket javítják. Napközben mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak.  (10.00-13.00)
– Kecskemétnél, illetve Lajosmizsénél a korábbi baleseteknél megsérült védőkorlátokat javítják. Az aktuális munkaterületnél egy sávot lezárnak.  (7.30-15.00)
– Szegednél a pálya feletti portáltáblák felületét javítják, így Budapest felé reggel fél 8-tól 9 óráig a 160-as km-nél a külső sávot lezárják.

Az M7-es autópályán a balatonvilágosi csomópont közelében elkészült a 710-es főút új csatlakozó csomópontja. A főváros irányából érkezőknek fontos információ, hogy Enying, Balatonvilágos és Balatonakarattya felé 1,5 km-rel korábban kell letérni az autópályáról, vagyis a lehajtóágak csak a párhuzamosan futó, úgynevezett elosztó pályáról érhetők el. Akik ezt elvétik, már nem tudnak letérni a megszokott helyen, így csak tovább haladva, a 98-as jelű Siófok-kelet csomópontban tudnak visszafordulni. Ehhez szükség van a Somogy megyei úthasználati jogosultságra.

Az M0-s autóút déli szakaszán,
– az M1-es autópálya felé a Hárosi Duna-hídtól Nagytétényig, a 15-ös és a 11-es km között, illetve a Csepeli pihenőnél a 19-es km környékén a már felújított új szakaszon halad a forgalom.
– A 6-os főúti csomópont korábban zárva tartott ágát az M1-es autópálya felé megnyitották.
– Dunaharaszti és a Hárosi Duna-híd között továbbra is zárva tartják az M1-es autópálya felé vezető oldalt, a járművek sávelhúzással az ellenkező oldalon, irányonként két sávot használhatnak.
– A 16-os km-nél fekvő halászteleki kijárat továbbra is zárva van, így az M5-ös felől érkezők a Csepel-szigetre csak Szigetszentmiklósnál, a 19-es km-nél lévő kijáratnál tudnak kihajtani.
– A 6-os főúti csomópontnál az M5-ös autópálya felé közlekedők a 14-es km-nél a lehajtásnál csak a főváros felé tudnak kanyarodni, Érd felé még nem, ezért célszerű már az M6-os autópálya csomópontjánál lehajtani.

Törökbálintnál az M1-es autópálya és az M0-s autóút csomópontjában korlátozásra készüljenek, mert lezártak egy csomóponti ágat.
A Hegyeshalom felé tartó csomóponti ágon a két sávból jelenleg csak a belső sáv használható, mert a külső sáv aszfaltburkolatát felmarták és majd újra aszfaltozzák.
Ez az oka annak, hogy az M0-s autóúton az M5-ös autópálya felől érkezők nem tudnak közvetlenül a főváros felé felhajtani az M1-esre. Nekik érdemes már korábban az M7-es autópályán elérni a fővárost. Ha ezt elmulasztják, akkor tovább haladva az 1-es főúti végcsomópontban tudnak majd a körforgalomban megfordulni, és úgy felhajtani az M1-esre Budapest felé. A kijelölt terelőutat sárga táblák jelzik.
A Tópark-lakóparkból a főváros felé autózóknak is érdemesebb az M7-es felé kerülni.

Átadták a forgalomnak az M4-es autóút új kétszer kétsávos szakaszát Üllő és Albertirsa között. Az új szakasz átadásával így a Liszt Ferenc Repülőtértől egészen Abonyig, a 401-es főút csatlakozásáig (Abony-nyugat csomópont) autóúton lehet eljutni. Fontos tudni, hogy az újonnan átadott autóúti szakasz díjmentesen használható, viszont a Vecsés és Üllő elkerülő része továbbra is díjköteles maradt, arra csak úthasználati jogosultsággal lehet ráhajtani, melyre táblák figyelmeztetnek.

Az M4-es autóút Üllőt elkerülő szakaszán a 28-as km-nél mindkét oldalon a belső sávot lezárták, mert a műszaki átjárót átépítik.

A múlt év végén adták át a forgalomnak az M15-ös gyorsforgalmi út már autópályává bővített, 14 km hosszú szakaszát, az M1-es autópálya és Rajka határátkelő között.

Befejeződött az M70-es autóút átépítése is, így az már autópályaként működik és teremt biztonságos közlekedési útvonalat az M7-es autópálya és a magyar-szlovén határ között.

Az 1-es főúton, Győrött a Szent István úton, a Városház térnél egy épület felújítása miatt útszűkület van érvényben, a forgalmat sávelhúzással terelik.

A 3-as főúton,
– Gödöllőn, a Szabadság úton a 30-as km-nél a vasúti pályarekonstrukció miatt kell továbbra is forgalomkorlátozásra készülni.
– Novajidránynál, a 229-es és a 232-as km között lezárták a főutat az M30-as autópálya építése miatt. A forgalmat a településen keresztül terelik, és egy ideiglenes terelőúton engedik vissza a járműveket a 3-as főútra.

A 4-es főúton,
– Abony elkerülő szakaszán, a 77-es km-nél építési munka miatt mindkét irányban sávlezárás van érvényben. A 401-es főúti csomópontban a Szolnok felől érkezők nem tudnak Abony, illetve Cegléd felé lekanyarodni.
– Abonynál a 79-es és a 84-es km között a forgalmat az építés alatt álló M4-re terelték, ahol szembejövő (kétirányú) forgalom van érvényben.
– Téglás átkelési szakaszán a Dózsa György utcai kereszteződés közelében a közvilágítási hálózatot javítják, ami útszűkületet okoz mindkét irányban.

A 6-os főúton,
– Dunakömlőd és Paks között, a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, már nincs sávlezárás, csak útszűkület és 70 km/h-s sebesség korlátozás van érvényben!
– Szekszárd közelében napközben az útmenti növényzetet gondozzák. A 145-ös km-nél munkaidőben útszűkület követel figyelmet.

A 8-as főúton, az osztrák határ közelében a rábafüzesi átkelő előtt Gasztonynál, Rönöknél, valamint Jakabházánál az M8-as gyorsforgalmi út építéséhez szükséges szállítási munkálatok miatt útszűkületen kell áthaladni. A szállítások alkalmával időnként jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 10-es főúton, Lábatlan belterületén a Rákóczi Ferenc úton közműépítés miatt egy rövid szakaszon útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

A 25-ös főúton,
– Borsodnádasd átkelési szakaszán az 55-ös km-nél, valamint Arló belterületén a 62-es km-nél csatornázás miatt útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.
– a 65-ös és a 67-es km között Ózdon, a Csépány úton burkolatjavítás miatt útszűkület követel figyelmet.

A 27-es főúton, a 15-ös km-nél a szendrőládi Bódva-hidat javítják. Félpályás lezárás mellett dolgoznak.

A 44-es és a 47-es főút közös szakaszán, Békéscsaba keleti elkerülőjén megváltozott a forgalmi rend a vasút mellett. Az M44-es építése miatt a járműveket egy ideiglenes terelőúton, illetve egy körforgalmú csomóponton keresztül vezetik el.

A 48-as főúton, Debrecen és Vámospércs, továbbá Vámospércs és az országhatár között útépítők dolgoznak. Helyenként útszűkületre kell számítani.

Az 51-es főúton, Dunaharasztinál az M0-s csatlakozása előtt, az ipartelepnél a beton terelőfalat elbontották. A végleges forgalmi rend kialakításához még burkolati jeleket festenek fel az aszfaltra, addig előjelző táblák figyelmeztetik az autósokat. Így a fizikai elválasztás lényegében megszűnt, de balra kanyarodni ezután sem szabad.

Az 53-as főúton, Kiskunhalason a Kárpát utcai kereszteződésnél a korábban megsüllyedt víznyelő rácsokat cserélik ki. A bevásárlóközpontnál egy közel 200 méteres szakaszon a forgalmat sávelhúzással terelik el.

Az 55-ös főúton, Ásotthalom közelében a benzinkútnál a kanyarban a védőkorlátot javítják. A 29-es km-nél útszűkület mellett dolgoznak, így napközben reggel 8 és délután 3 óra között fokozott figyelmet kérünk az arra közlekedőktől!

A 61-es főúton, Pincehely belterületén a Kapos-hídon, annak jelenlegi műszaki állapota miatt, csak egy nyomon, váltakozó irányban halad a forgalom, melyet jelzőlámpa szabályoz.
A hídon 16 tonnás súlykorlátozást van érvényben, így az ennél nehezebb össztömegű járműveknek terelőutat jelöltek ki az M7-es autópálya felé.

A 76-os főúton,
– Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávzárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.
– Balatonszentgyörgy és Sármellék között az útépítési munkák miatt útszűkület van érvényben, de alkalmanként a fél útpályát lezárják. a 7-es és 9-es km között.

A 85-ös főúton, Csorna belterületén felújítanak egy épületet. A 26-os km-nél útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

Múlt év végétől a magyar-osztrák határszakaszon 7,5 tonnás súlykorlátozás van érvényben a 84-es főúton a 128-as km-től a Sopron-országhatárig, illetve a Kópháza-országhatárra vezető 861-es főúton. Kerülni Hegyeshalom, illetve Kőszeg felé lehet!

Debrecen határában a 354-es főúton, a 35-ös főút csatlakozásánál a közvilágítási hálózatot javítják, ami útszűkületet okoz mindkét irányban.

A 471-es főúton, Hajdúsámson határában, Sámsonkert településrész közelében építési munka miatt a 6-os és a 7-es km között a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányít.

Továbbra is zárva tartják a Bicske és Mány közötti út egy részét a Csabdi-halastónál, mert felújítják a Szent László-patak hídját. A forgalmat a bicskei 1-es főúti körforgalmú csomópont után a bevásárló központ melletti Csabdi útra irányítják, majd az M1-es autópályával párhuzamos terelőúton vezetik, amit sárga táblák is jeleznek. A Zsámbék felől érkezőket is erre a terelőútra irányítják.

Sárospatakon, a városközpontban a Rákóczi úton, illetve az Erdélyi János úton a délelőtti órákban futóverseny miatt félpályás korlátozásra és rendőri irányításra készüljenek.

Az M44-es építéséhez kapcsolódó munkák miatt a Murony felé tartó bekötőutat továbbra is zárva tartják, a forgalmat pedig egy helyben megépített terelőúton vezetik.

Somogy megyében a Büssü település melletti Hársasberki-patak hídján súlykorlátozást és félpályás korlátozást vezettek be. Így az 5 tonnánál nehezebb gépjárművek, vontatók, mezőgazdasági vontatók és lassú járművek nem hajthatnak át a hídon. A Büssü és Igal közötti híd környezetében pedig legfeljebb csak 40-nel szabad haladni. A súlykorlátozás a menetrend szerint közlekedő autóbuszokra nem vonatkozik.

Az M85-ös gyorsforgalmi út építése miatt a 84-es főútról a Peresztegre vezető utat lezárták. Kerülni Nagycenk felé lehetséges.
Ugyancsak az M85-ös gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódóan Vitnyéden a 85-ös főút csomópontjától lezárták a Hövejre vezető utat. Kapuvár felé lehet kerülni.

Várpalotán a Szent István út egy rövid szakaszát futóverseny miatt a délelőtti órákban 10 és 11 óra között lezárják.

Vas megyében Csepregen, két hídon is súlykorlátos van érvényben. A Rákóczi úton lévő Répce hídon 16 tonna, a település déli határában a Boldogasszony-patak hídján pedig 20 tonna össztömeg-korlátozást rendeltek el tavaly december végétől.

Ezen a hétvégén tartják Mohácson a hagyományos „Busójárást”. Ennek kapcsán ma reggeltől a Jókai Mór utcában, illetve a hajóállomásra vezető úton korlátozásra, rendőri irányításra kell számítani. A járműveket önkormányzati utakra terelik el.

A balatoni komp a megszokott téli menetrend szerint közlekedik. Szántódrévből 7 órától 17 óráig, Tihanyrévből 7.15 perctől 17.15 percig óránként szállítja a járműveket. Legközelebb február 21-én, pénteken lesz változás!

A Dunán a Visegrád és Nagymaros között közlekedő teherkomp február 29-ig nem közlekedik. A személyszállítás ez idő alatt a menetrend szerint közlekedő kishajóval továbbra is zavartalan.

A Tisza felső szakaszán a nagy mennyiségű uszadék miatt Tímár és Zalkod között bizonytalan ideig nem közlekedik a komp.
Tiszadob és Tiszalúc között a pontonhíd csak tavasszal fog újra üzemelni, viszont a komp közlekedik!
A középső szakaszon Nagyrév és Tiszabög, valamint Vezseny és Martfű között műszaki meghibásodás miatt szünetel az átkelés.

A kamionstop ezen a hétvégén /2020. február 22-23./ szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lesz érvényben.
A legalább 7-es (Euro 3-as) környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépjárművekre a tilalom 2020. március 1-ig nem vonatkozik.

Ez is érdekelhet!

Megölte majd elrejtette újszülött gyermekét

A Tiszakécskei Rendőrőrsön 2020. március 30-án délelőtt tett bejelentést egy férfi arról, hogy egy helyi …

Egy hozzászólás

  1. Great content! Super high-quality! Keep it up! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: