Breaking News
Home » Belföld » Uniós támogatással fejleszti borászatát az Ostorosbor Zrt.

Uniós támogatással fejleszti borászatát az Ostorosbor Zrt.

Az Ostorosbor Zrt. megkezdte és az év végéig be is fejezi élelmiszeripari beruházását a Heves megyei Ostoroson és Novajon, amelyhez uniós támogatást is igénybe vesz.

 A társaság közleménye szerint a fejlesztés a 25 százalékos önerő mellett az Európai Regionális és Fejlesztési Alap társfinanszírozásában 216,52 millió forint vissza nem térítendő támogatással, valamint 222,37 millió forint hitellel valósul meg.
Az Ostorosbor Zrt. a Széchenyi 2020 program keretében a minőségi borok előállításának gyártó- yeés termelési kapacitását bővíti. Megújulnak a feldolgozás, az érlelés, a tárolás, a palackozás és a minőségellenőrzés folyamataihoz szükséges eszközök és az infrastruktúra, emellett egy acélszerkezetű csarnoképülettel fedik le a kültéri bortároló tartályokat.
A vállalat arra számít, hogy mivel az új eszközök kíméletesebb eljárásokat tesznek lehetővé, javul a termékek minősége.
Az Ostorosbor Zrt. a nyilvános cégadatok szerint 2017-ben 2,1 milliárd forint, 2018-ban 2,3 milliárd forint nettó árbevételt ért el. Külföldi értékesítése tavaly megközelítette, tavalyelőtt meghaladta a 100 millió forintot. Adózott eredménye 2017-ben 199 millió forint, 2018-ban 189 millió forint volt.

 

Ez is érdekelhet!

Kamionban próbáltak meg határt lépni

A román-magyar közös ellenőrzés során találták meg a külföldieket. A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú …

%d blogger ezt szereti: