Home » Hírek » Te is köztük voltál?

Te is köztük voltál?

face.jpg540 millió Facebook-felhasználói adatot találták publikus szervereken – belefutottunk mi is.

Több százmillió felhasználó adatait találta meg az UpGuard nevű kiberbiztonsági cég két véletlenül publikusan hagyott szerveren, köztük hozzászólásokkal, lájkokkal felhasználónevekkel és egyéb adatokkal, amikhez bárki hozzáférhetett – írja a Tech Crunch.

Az adatokat egyik felét egy mexikói cég, a Cultura Colectiva hagyta véletlenül egy jelszóval nem védett szerveren, a maradékot pedig a már megszűnt kaliforniai At The Pool hagyta egy szerveren. A cég szerint ez utóbbi az aggasztóbb, ezen a szerveren 22 ezer felhasználó adatai ültek, többek közt

  • ismerősök listáival,
  • érdeklődési körökkel,
  • fotókkal,
  • csoportokkal
  • és bejelentkezésekkel.

Az UpGuard tájékoztatása szerint egyik cég sem reagált a megkeresésükre, de az At The Pool által gyűjtött adatok rejtélyes módon éppen akkor tűntek el, mikor a cég elkezdte kinyomozni, hogy ki áll mögöttük. A Facebook egyébként szólt a szervereket hostoló Amazonnak, hogy vegyék le az adatokat. A közösségi oldal szóvivője elmondta, kifejezetten tiltják a velük együttműködő cégeknek, hogy publikus adatbázisokban tárolják az adatokat, és bár egyelőre nincs arra utaló jel, hogy bárki kihasználta volna ezt, nyomoznak az ügyben.

forrás: index.hu

 

face.jpg

Ez is érdekelhet!

Elkapták a füzesabonyi emberölés gyanúsítottját

Füzesabonyi otthonában holtan találtak egy 26 éves férfit. A helyszíni és a halottszemle adatai alapján …

%d blogger ezt szereti: