Breaking News
Home » MTI » Színháztörténeti podcast-sorozatot indított az OSZMI

Színháztörténeti podcast-sorozatot indított az OSZMI

Podcast-sorozatot indított gyűjteményei, programjai bemutatására a PIM – Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI), valamint kiállítóhelye, a Bajor Gizi Színészmúzeum (BGM). Eddig Zenthe Ferenc színművészről és Róna Viktor balettművészről tettek közzé beszélgetéseket, a következő adás főszereplője Bajor Gizi lesz.

A havi rendszerességgel jelentkező, a Soundcloud hang- és zenemegosztó platformon indított sorozat célja az OSZMI különböző gyűjteményeinek, valamint a BGM történetének, kiállításainak és programjainak bemutatása, továbbá olyan kérdések megvitatása, amelyek a színházi emlékezet megőrzésére és továbbadására törekvő munka során merülnek fel – áll az OSZMI MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében.
Mint írják, a sorozat potenciális közönségének érdeklődésére tekintettel gyakran áll majd a középpontban színművészek életútja és pályaképe is.
A nyitó adásban Lengyel György rendező visszaemlékezése hallható, amely az És akkor jött a “Tenkes kapitánya. Zenthe Ferenc 100” címet viselő virtuális kiállítás közzététele alkalmából készült. A második adásban a Róna Viktor balettművész pályájáról szóló időszaki kiállítás kurátorával, Halász Tamással és Keleti Éva fotográfussal készített interjút publikálták.
A következő adás főszereplője Bajor Gizi. Életéről, pályájáról Gajdó Tamás színháztörténész, az OSZMI tudományos főmunkatársa beszél majd. Szó lesz a színésznő villájáról – amely ma a BGM épülete – mint státusszimbólumról, valamint tervbe vett kiadványukról, a Vendégségben Bajor Gizinél című kötet átdolgozott kiadásáról is.
A podcast harmadik adása május 19-én, Bajor Gizi születésének 117. évfordulóján kerül adásba.

Ez is érdekelhet!

Emberhátrányban nyert Zalaegerszegen a címvédő Ferencváros

A címvédő Ferencváros több mint hatvan percet emberhátrányban futballozva 2-1-re nyert a Zalaegerszeg otthonában az …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: