Breaking News
Home » Hírek » Útinfó » Szerda reggeli útinfó

Szerda reggeli útinfó

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a bicskei szakaszon, a 28-as és a 31-es km között burkolatfelújítás miatt a leálló sávot lezárták, a forgalom két szűkített sávon halad. Napközben a javítási munkák ideje alatt a külső sávot is lezárják, ami gyakran okoz torlódást.
Kissé távolabb, a 37-es és a 39-es km között hasonló munkát végeznek, ott a kapaszkodó sávot és a leálló sávot is zárva találják az autósok.
A lébényi szakaszon, a 135-ös km-nél lévő Börcs pihenő továbbra is mindkét oldalon zárva tartják. A közelben a 119-es km-nél lévő Arrabona pihenő, vagy a 144-es km-nél a Lébény autósparkoló vehető igénybe.

Az M5-ös autópályán
– Ócsa térségében javítják a burkolatot. Röszke felé, a 30-as és a 34-es km között 9.00-től 17.00 óráig szakaszosan csak a belső sáv lesz járható.
– az újhartyáni szakaszon a szalagkorlátot cserélik. A 43-as és az 50-es km között néhány napra mindkét oldalon a belső sávot lezárták, a járműveket a külső és a leálló sávra terelik. Fontos tudni, hogy a 405-ös főút felől érkezők a gyorsítósávot nem használhatják, STOP tábla figyelmezteti az autóst az elsőbbségadási kötelezettségre.
– kátyúzók dolgoznak ½ 7-től délig Kistelek és Szeged között. A Röszke felé tartókat a munkaterületnél a belső sávba terelik.  (144-157 km)

Az M7-es autópálya
– Letenye felé vezető oldalán, a 175-ös km-nél lévő Hollád csomópontban lezárták a le- és a felhajtó ágat, mert az autópályához csatlakozó csomópontot építik át. Helyette a 170-es km-nél a balatonkeresztúri, vagy a 180-as km-nél a sávolyi csomópont használható.
– Budapest felé a 196-os km-nél, a Zalakomári pihenőhely közelében meghibásodott a híd dilatációs szerkezete, emiatt a külső sávot elkerítették a forgalom elől.

Az M31-es autópályán, az M3-as autópálya felé vezető oldalon, a 2-es km-nél lezárták a külső sávot mert a betonburkolatot javítják.

Az M0-s autóút déli szektorán,
– az M3-as felől érkezőket érinti, hogy az M7-es autópálya csomópontjában a Balaton felé vezető lehajtóágon fenntartási munka miatt a külső sávot lezárták.  (90418-as ág)
– Dunaharaszti és a Hárosi Duna-híd között továbbra is zárva tartják az M1-es autópálya felé vezető oldalt, a járművek sávelhúzással az ellenkező oldalon, irányonként két sávot használhatnak.
– A 16-os km-nél fekvő halászteleki csomópont lehajtó ága az M5-ös autópálya felől érkezők előtt továbbra is zárva van, a Csepel-szigetre csak Szigetszentmiklósnál, a 19-es km-nél lévő kijáratnál tudnak letérni.
– A 6-os főúti csomópontnál az M5-ös autópálya felé közlekedők a 14-es km-nél a lehajtásnál csak a főváros felé tudnak kanyarodni, Érd felé nem, ezért célszerű már az M6-os autópálya csomópontjánál lehajtani.

Az M2-es autóúton a fénytörőhálókat szerelik. A 18-as km-től indultak, péntekig, a 36-os km-ig jutnak el és napközben a munkaterületnél a belső sávot lezárják.

A 3-as főúton,
– Gödöllőn, a Szabadság úton a 30-as km-nél vasúti pályarekonstrukció miatt kell forgalomkorlátozásra készülni.
– Novajidránynál, a 229-es és a 232-es km között lezárták a főutat az M30-as autópálya építése miatt. A forgalmat a településen keresztül terelik, és egy ideiglenes terelőúton engedik vissza a járműveket a 3-as főútra.

A 4-es főúton, Abony elkerülő szakaszán, a 77-es km-nél építési munka miatt mindkét irányban sávlezárás zavarja a forgalmat. A 401-es főúti csomópontban a Szolnok felől érkezők nem tudnak Abony illetve Cegléd felé lekanyarodni.

A 6-os főúton,
– Dunakömlőd és Paks között, a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, útszűkület és 70 km/h-s sebességkorlátozás van érvényben!

A 8-as főúton, az osztrák határ közelében a rábafüzesi átkelő előtt Gasztonynál (177-es km), Rönöknél (184-es km), valamint Jakabházánál (186-os km) az M8-as gyorsforgalmi út építéséhez szükséges szállítási munkálatok miatt útszűkületen kell áthaladni. A szállítások alkalmával időnként jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 10-es főúton Budapest határában ma próbafúrásokat végeznek. A 12-es km-nél napközben többször a fél útpályát lezárják, ez idő alatt jelzőőrök irányítják a forgalmat.

Lábatlan belterületén, a 10-es főút, Rákóczi Ferenc úti szakaszán közműépítési munkák folynak. Az 59-es km-nél útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

A 11-es főúton, Szentendrén a Berkenye utcai kereszteződés közelében közműépítés miatt a 23-as km-nél útszűkület van érvényben. A 26-os km-nél szintén közműépítés okán szűkítették le a Leányfalu felé vezető külső sávot.

A 25-ös főúton,
– Borsodnádasd átkelési szakaszán az 55-ös km-nél, valamint Arló belterületén a 62-es km-nél csatornázás miatt útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.
– a 65-ös és a 67-es km között Ózdon, a Csépány úton burkolatjavítás miatt útszűkület követel figyelmet.

A 27-es főúton a 15-ös km-nél, a szendrőládi Bódva-hidat javítják, félpályás lezárás mellett dolgoznak.

A 44-es és a 47-es főút közös szakaszán, Békéscsaba keleti elkerülőjén megváltozott a forgalmi rend a vasút mellett. Az M44-es építése miatt a járműveket egy ideiglenes terelőúton, illetve egy körforgalmú csomóponton keresztül vezetik el.  (44-es főút 120 km, 47-es főút 124-125 km)

A 48-as főúton, Debrecen és Vámospércs között folytatódnak a 2×1 sávos szakasz megerősítésének és szélesítésének munkái. A 7-es és a 18-as km között több szakaszon félpályás lezárásra és jelzőlámpás irányításra számítsanak!

Az 51-es főúton, Dunapatajon, a 104-es és a 105-ös km között javítják a burkolatot. Egy sáv járható, irányonként váltakozva halad a forgalom. Napközben jelzőőrök irányítják a járműveket.

Az 51-es főúton,
– Kalocsa térségében az út menti fákat gallyazzák. A 108-as és a 127-es km között útszűkület mellett dolgoznak, de esetenként a forgalom néhány perces megállítására is sor kerülhet.
– Kalocsa északi határában, a 115-ös és a 118-as km között kátyúznak. Sávlezárásra és sebességkorlátozásra számítsanak!

Az 54-es főút, Kecel és Hajós között reggel 7.30-tól délután 3.00 óráig javítják a burkolatot. Sávlezárás és sebességkorlátozás lesz érvényben. (60-77 km között)

A 61-es főúton, Pincehely belterületén, a 43-as km-nél lévő Kapos-hídon, annak műszaki állapota miatt, továbbra is csak egy sávon, váltakozva és jelzőlámpás irányítással lehet áthaladni. A hídon 16 tonna súlykorlátozás van érvényben, az ennél nehezebb tehergépjárműveknek az M7-es autópálya felé kell kerülniük.

A 63-as főút első egy km-es szakaszán az út menti fákat gallyazzák, Útszűkület mellett dolgoznak.  (8.00-14.00 óra között)

A 76-os főúton,
– Alsónemesapáti térségében, a 48-as és 50-es km között sávelhúzással terelik a forgalmat, mert átépítik a szakaszt.
– Balatonszentgyörgy és Sármellék között útépítési munkák miatt útszűkület van érvényben, de alkalmanként a fél útpályát lezárják a 7-es és 9-es km között.

A 85-ös főúton, Csorna belterületén felújítanak egy épületet. A 26-os km-nél útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

A 86-os főút Csorna és Mosonmagyaróvár közé eső szakaszán 20 tonnás súlykorlátozást vezettek be. A tranzit teherforgalomnak a 86-os főút, valamint a környező mellékutak helyett kötelezően a gyorsforgalmi úthálózatot kell választania, mely az M1-es autópálya – M85-ös- M86-os autóút útvonal. Az új forgalmi rend nem vonatkozik a behajtási engedéllyel rendelkező, áruszállítást végző járművekre és mezőgazdasági vontatókra.

A 441-es főúton Kecskemét és Cegléd között kátyúznak. A 3-as és a 24-es km között dolgoznak, és zárják le rövid szakaszon az egyik sávot.

A 448-as főúton, Nagylak térségében – az M43-as és a 43-as főút közötti szakaszon – várhatóan március végéig aszfaltoznak. 7.00 és 17.00 óra között szakaszonként sávlezárás lassíthatja a forgalmat.

A 471-es főúton, Hajdúsámson határában, Sámsonkert településrész közelében építési munka miatt a 6-os és a 7-es km között a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányít.

A Halásztelket Csepellel összekötő úton, az M0-s autóút alatt 3,8 m-es magasságkorlátozást vezettek be. Az ennél magasabb járműveknek terelőutat jelöltek ki. A 8-as km-nél, napközben időszakosan félpályás lezárást vezetnek be, ilyenkor jelzőőrök irányítják a forgalmat. Az esetlegesen kialakuló torlódást Halásztelek felől a Massányi Károly út – Fövenykúti út – Csepeli út útvonalon lehet elkerülni.

Továbbra is zárva van a Bicske és Mány közötti út egy szakasza a Csabdi-halastónál, mert felújítják a Szent László-patak hídját. A forgalmat a bicskei 1-es főúti körforgalmú csomópont után a bevásárló központ melletti Csabdi útra irányítják, majd az M1-es autópályával párhuzamos terelőúton vezetik, amit sárga táblák is jeleznek. A Zsámbék felől érkezőket is erre a terelőútra irányítják.

Az M44-es építéséhez kapcsolódó munkák miatt a Murony felé tartó bekötőutat továbbra is zárva tartják, a forgalmat pedig egy helyben megépített terelőúton vezetik.

Somogy megyében, a Baté és Igal közötti összekötőúton, Büssü település mellett, a 13-as km-nél lévő Hársasberki patak hídján 5 tonna súlykorlátozást és félpályás lezárást vezettek be. Így az 5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek nem hajthatnak át a hídon. A súlykorlátozás a menetrend szerint közlekedő autóbuszokra nem vonatkozik!

Sümegen körforgalmú csomópontot építenek az Flórián tér közelben, a Kossuth Lajos utca és az Árpád utca csomópontjában. A kereszteződést egy hétre lezárják, a forgalmat közeli mellékutcákon át elterelik.

Az M85-ös gyorsforgalmi út építése miatt a 84-es főútról a Peresztegre vezető utat lezárták. Kerülni Nagycenk felé lehet.
Ugyancsak az M85-ös gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódóan Vitnyéden a 85-ös főút csomópontjától lezárták a Hövejre vezető utat. Kapuvár felé lehet kerülni.

Vas megyében, Csepregen a Horvátzsidány felé vezető úton a 9-es km-nél a Répce hídon 16 tonna, illetve a Söpte felé vezető úton a 18-as km-nél a Boldogasszony-patak hídján 20 tonna súlykorlátozást rendeltek el.

A balatoni komp Szántódrévből 7.00 órától 18.00 óráig jár, Tihanyrévből pedig 7.15 perctől 18.15 percig szállítja a járműveket, óránként.

A Dunakanyarban Visegrád és Nagymaros között a teherkomp továbbra sem közlekedik, várhatóan március 15-én indul újra! A személyszállító kishajó viszont menetrend szerint jár.

A Tisza felső szakaszán, a Tiszadob és Tiszalúc közötti pontonhidat még nem állították össze, napkeltétől napnyugtáig komp jár.
A folyó középső szakaszán, Nagyrév és Tiszabög között átmenetileg leállt a komp. Vezseny és Martfű között viszont beindult a kompközlekedés. 6.00 órától 17.00 óráig szállítja, óránként a járműveket.
Az alsó szakaszon Csongrád és Csépa között már összeszerelték a pontonhidat, így éjjel-nappal biztosított az átkelés.

Ez is érdekelhet!

Újra élnek a határellenőrzések

Az új koronavírus-járvány elleni védekezés részeként 2020. március 12-én 0 órától a rendőrség újra ellenőriz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: