Breaking News
Home » Hírek » Sorozatbetörőt fogtak

Sorozatbetörőt fogtak

A Budaörsi Rendőrkapitányságon indult eljárás egy 38 éves szerencsi férfi ellen, nagyobb értékre üzletszerűen és dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt.

A kép illusztráció

A nyomozás jelenlegi adatai szerint a gyanúsított mintegy másfél évvel ezelőtt több betörést is elkövetett társai segítségével. Székesfehérváron egy zálogfiókba törtek be 2017. szeptember 8-án éjjel, innen aranyékszereket loptak el, Kiskunlacházán pedig egy mobiltelefon üzletbe törtek be 2017. november 15-én éjjel, innen telefonokat vittek el, majd mintegy két héttel ezután egy dabasi telefonüzletbe is betörtek, ahonnan a megszólaló riasztó hatására értékszerzés nélkül elmenekültek. A gyanú szerint ezek után 2017. december 5-én hajnalban egy szigetszentmiklósi telefonüzletbe tört be a férfi társaival, ahonnan mobiltelefonokat loptak el, majd négy nappal később egy nagykátai üzletbe is betörtek, ahonnan nem vittek el semmit.

A budaörsi nyomozók azonosították a bűncselekmények feltételezett elkövetőit. A 38 éves férfit és egyik társát, egy 24 éves budapesti nőt, 2019. július 19-én Budapesten fogták el. Harmadik társuk, egy 23 éves budapesti nő, más, szintén vagyon elleni bűncselekményekkel összefüggésben ellene indított eljárásban már korábban letartóztatásba került.

A 38 éves férfit a rendőrök kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatása indítványozására, melyet az illetékes bíróság 2019. július 21-én elrendelt, 24 éves társa az eljárás jelenlegi szakaszában szabadlábon védekezhet.

Ez is érdekelhet!

Megölték az eltűntnek hitt nőt

A miskolci nyomozók őrizetbe vették a nő élettársát, aki a gyanú szerint olyan súlyosan bántalmazta …

%d blogger ezt szereti: