Breaking News
Home » Hírek » Útinfó » Reggeli útinfó – lezárások, pályamunkák, balesetek

Reggeli útinfó – lezárások, pályamunkák, balesetek

 

Tatabányán, az 1-es számú főút 48-as km szelvényében kigyulladt egy kukoricát szállító teherautó. A műszaki mentés idejére a fél útpályát elzárták a forgalom elől.

A 37-es főúton, Gesztelynél három személyautó ütközött össze. A 11-es km-nél a főutat lezárták, a forgalmat a rendőrség eltereli.

Az M0-s autóút déli szakaszán, az M1-es autópálya felé Dunaharasztinál az 51-es főúti csomóponttól lelassulnak a járművek. Az ellenkező oldalon, Nagytéténynél kell araszolásra készülni.

Átadták a közúti- és a vasúti forgalom számára is Kiskörénél a Tisza-hidat. A híd környezetének a karbantartása még folytatódik, ezért a hídon 20 km/órás sebességkorlátozás van érvényben.

Az M1-es autópályán,
– Tatabánya térségében az 54-es és a 61-es km között felújítják a burkolatot. Mindkét irányban sávelhúzással biztosított a két-két sáv. Hegyeshalom felé a 61-es jelű Tatabánya-Centrum csomópontban nem lehet le- és felhajtani. A sárga táblákkal jelzett terelőút az 56-os Tatabánya-Óváros csomópont – 1-es főút útvonalat érinti. Az ellenkező oldalon, Budapest felé nincs korlátozás.
– Győr közelében a 130-as km-nél felújítják a Rábca-hidat. Hegyeshalom felé csak a belső sáv járható, ezért a forgalom egy részét sávelhúzással átterelik a szembejövők belső sávjára. Budapest irányába a külső- és a leálló sávon halad a forgalom. A terelésben a megengedett sebesség 60 km/h.
– a 135-ös km-nél lévő Börcs pihenőt továbbra is zárva tartják, mindkét oldalon. A közelben a 144-es Lébény pihenő vagy a 119-es km-nél lévő Arrabona pihenőhely elérhető.
– Hegyeshalom felé, a 166-os jelű, M15-ös autóútra vezető kijáratot már átadták a forgalomnak, ugyanakkor lezárták az M15-ös autóútról az 1-es főútra vezető lehajtóágat, a határ felé tartó oldalon. Így az autóúton az M1-es felől érkezők nem tudnak a 2-es jelű kijáratnál az 1-es főútra Hegyeshalom, illetve Levél település felé kihajtani. A javasolt terelőutat táblák jelzik. Ez azért lehet fontos, mert aki nem a terelőút felé közlekedik, annak már nincs lehetősége az M15-ről lehajtani, és áttér majd Szlovákiába.

Az M3-as autópályán,
– Budapest felé Mogyoródnál csomópontot építenek. A 20-as km-nél sávelhúzással terelik a forgalmat, illetve ezen az oldalon a Ring pihenőt is lezárták.
– Kál térségében a 108-as km-nél az M25-ös autóút csatlakozását építik, ezért mindkét oldalon a belső sávot lezárták, a forgalmat a külső- és a leálló sávra terelik.

Az M5-ös autópályán,
– Budapest felé Kecskemét és Lajosmizse között napközben a műszaki átjárókat takarítják. A munkaterületnél a belső sávot zárják le 7.45 és 14.45 között.
– Röszke felé a vízelvezető rendszert takarítják. Szeged térségében a 161-es és a 1687-es km között 7.45-től 14.45-ig a belső sávot az aktuális munkaterületnél lezárják.
(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M6-os autópályán, a 178-as km-nél a Csele-patak hídján a dilatációs szerkezetet javítják. A Bóly felé vezető oldalt lezárták, a forgalmat az ellenkező oldalra terelik, ahol irányonként egy-egy sávon halad a forgalom.
(Forrás: M6 Mecsek Autópálya Üzemeltető Zrt.)

Az M7-es autópályán,
– a 89-es km-nél, a balatonvilágosi csomópont közelében a 710-es főút majdani csatlakozó csomópontját építik. A leálló sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől.
– tart a felújítás Siófok térségében, a 96-os és a 104-es km között. A Letenye felé haladókat sávelhúzással az ellenkező oldal belső sávjára terelik, így a határ felé egy sávon, Budapest felé két sávon haladhatnak a járművek. A terelés miatt a főváros felől érkezők, a 98-as km-nél lévő Siófok-kelet (Sóstói) csomópontban nem tudnak lehajtani, és ott a Letenye felé vezető oldalra a felhajtás sem lehetséges. A főváros felé nincs korlátozás, a csomópontban a fel- és a lehajtás is lehetséges. A Siófokra tartók már korábban, a 90-es km-nél lévő balatonvilágosi csomópontnál térhetnek le az autópályáról.
– a 175-ös holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A belső sávot mindkét irányban elkerítették a forgalom elől, a munkaterület mellett 80 km/h sebességkorlátozás van érvényben.

Az M35-ös autópályán, a Debrecen-észak csomópont közelében a 34-es km-nél új csomópontot építenek. Mindkét oldalon sávelhúzással terelik a forgalmat, sebességkorlátozás mellett.

Az M60-as autópályán, Pécsudvardnál a 26-os és 28-as km között, hídépítés miatt mindkét irányban sávzárásra kell számítani.
(Forrás: M6 Mecsek Autópálya Üzemeltető Zrt.)

Az M0-s autóúton,
– a törökbálinti bevásárlóközpont és az M7-es autópálya közötti szakaszon a 3-as km-nél az M5-ös felé a külső (gyorsító) sávot burkolathiba miatt lezárták, de mellette még három sáv használható! A korlátozás ellenére az M7-esre fel lehet hajtani!
– Nagytétény és Dunaharaszti között egy összefüggő, 13 km-es szakaszon tartják lezárva az M1-es felé vezető oldalt, a felújítási munkák miatt. A járműveket pedig az ellenkező oldalon vezetik, két-két szűkített sávon. A 19-es jelű, Csepel/Szigetszentmiklós csomópontban már nem lehet felhajtani az M0-s autóútra az M1-es autópálya felé. Sőt, aki az M5-ös felől érkezik és kihajt tankolni a benzinkútra, már nem tud visszatérni az M0-sra, csak terelőúton, a halásztelki felhajtónál. A szigetszentmiklósi/csepeli kijáratot pár száz méterrel arrébb helyezték, ott a parkolón keresztül lehetséges a kihajtás.
– az M1-es autópálya felé, a terelt szakaszon a 18-as km-nél,
– a 6-os főútról sem Budapest, sem Érd felől nem lehet felhajtani a körgyűrűre az M1-es felé. A 6-os főúton tovább kell autózni az M6-os autópályáig, majd azon haladva érhető el az M0-s autóút. Az M1-es autópálya felől érkezők a budafoki kijáratnál a 6-os főútra csak a főváros felé tudnak elkanyarodni, Érd felé nem! A javasolt terelőutat táblák jelzik.
– a Hárosi Duna-hídon már közlekedhetnek a gyalogosok és a kerékpárosok. A biztonság érdekében a kerékpárosok csak a járművüket tolva kelhetnek át a felüljárón.
– az M5-ös autópálya és a 4-es főúti csomópont között, a 32-estől a 40-es km-ig tartó szakaszon új terelést építettek ki Az M5-ös felől a 4-es főút felé vezető oldalon csak a belső sávon lehet haladni, illetve egy sávot áttereltek a szembejövők oldalára. Emiatt, aki az M5-östől a 4-es főút felé halad és Gyál, Pestszentimre, valamint Vecsés felé tart, vagy az Alacska pihenőben kíván megállni az NE térjen át az ellenkező pályaoldalra! Erre sárga táblák is felhívják a figyelmet. A másik oldalon, azaz a 4-es főút felől az M5-ös felé a leálló- és a külső sávon engedik a forgalmat.

Az M0-s autóút és az M7-es autópálya csomópontjában burkolathibák miatt vezettek be korlátozást. Az M0-s autóúton az M5-ös felől érkezők az M7-es Balaton felé vezető oldalára történő felhajtásnál a két sávból csak egy sávot használhatnak.

Az M2-es autóúton,
– a 17-es és a 22-es km között Budapest felé két sáv járható, Vác felé pedig egy sávon halad a forgalom.
– a gödi és a rádi csomópont között, a 29-es és a 38-as km között a forgalom már az újonnan megépült, főváros irányába tartó oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. Elkészült az új sződligeti csomópont is, amit szintén használhatnak az autósok, a régi csomóponti ágakat pedig lezárták.

Az M15-ös autóúton,
– a szlovák határ felé a 2-es km-nél lévő, az 1-es főúti le- és felhajtóágat lezárták. Így az M1-es felől érkezők ott nem tudnak az 1-es főútra Hegyeshalom, illetve Levél település felé kihajtani, onnan pedig az autóútra felhajtani. A javasolt terelőutat táblák jelzik. Ez azért fontos, mert aki nem a terelőút felé közlekedik, annak már nincs lehetősége az M15-ről lehajtani, és áttér majd Szlovákiába.
– átépítik a 14-es km-nél lévő rajkai csomópontot is, ezért annak két csomóponti ága sem használható. A szlovák határ felé igyekvők Rajka felé nem tudnak lehajtani, és onnan az M15-ös autóútra felhajtani sem lehet az M1-es autópálya irányba. A javasolt terelőutat táblák jelzik.
– a rajkai határ felé a 6-os és a 9-es, valamint a 13-as km-nél a forgalmat sávelhúzással az ellenkező, M1-es autópálya felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható.
– a burkolat állagromlása miatt a teljes szakaszon, azaz az M1-estől az országhatárig mindkét irányban 60 km/h-s sebességkorlátozást vezettek be.

Muraszemenye térségében az M70-es autóút bővítési munkái miatt a 3-as és a 17-es km között irányonként csak egy-egy szűkített sáv járható. A 11-es jelű csomópontban pedig a szlovén határ felé Muraszemenyénél nem lehet le- illetve felhajtani. Ez csak a következő, 18-as jelű csomópontban Tornyiszentmiklósnál, valamint korábban, Letenyénél lehetséges.

Az 1-es főút 21-es km-énél, Herceghalom mellett, a zsámbéki elágazásnál új körforgalmú csomópontot építenek. A munkavégzés miatt a Biatorbágyra vezető párhuzamos alsóbbrendű útra nem lehet közvetlenül ráhajtani, sárga táblákkal jelölt kerülőúton vezetik a forgalmat.

Egyirányúsították az 1-es főutat Győrben, a Likócsi körforgalom és az Ipar utca között. A belváros felé haladókat a Szent Vid utca – Pesti út útvonalra terelik, a Budapest felé haladók pedig továbbra is az 1-es főutat használhatják.

A 2-es főúton Dunakeszi közelében a 21-es km-nél útépítők dolgoznak, mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani.

A 3-as főúton,
– Mezőkövesd-Zsórifürdő előtt az árkot és az útpadkát teszik rendbe. A 135-ös km-nél napközben félpályás korlátozásnál dolgoznak.
– Miskolcon, a József Attila úton a Zsolcai kapu és a Szondy utca közötti szakaszon az aknafedlapokat emelik szintbe. Mindkét oldalon egy-egy rövid szakaszon sávzárásra kell számítani.

A 4-es főúton,
– Üllő elkerülő szakaszán a 27-es és a 29-es km között mindkét oldalon a belső sávot lezárták, mert az osztott pályás útszakaszon műszaki átjárót alakítanak ki.
– a Pilis és Cegléd közé eső szakaszon az M4-es autópálya építéséhez kapcsolódó munkák miatt mindkét irányban sebességkorlátozás van érvényben. Több szakaszon sávelhúzással terelik a forgalmat.
– a 67-es km-nél lévő Tápiószentmártonra vezető út csomópontjában már csak az útmenti benzinkúton keresztül lehet fel-, és lehajtani a főútra. Aki Tápiószentmártonról szeretne Cegléd felé haladni, az már a főút feletti új hídon teheti ezt meg. Fontos, hogy a Tápiószentmártonra vezető út csomópontja és a közeli benzinkút közötti szakaszon 7,5 tonna súlykorlátozást vezettek be!
– az Abonyt elkerülő szakaszon a 77-es km-nél építési munka miatt mindkét irányban sávlezárás lassítja a forgalmat. A 401-es főúti csomópontban a Szolnok felől érkezők nem tudnak Abony, illetve Cegléd felé lekanyarodni. A javasolt terelőutat sárga táblák jelzik.

Az 5-ös főúton, Felsőlajos és Lajosmizse között a 64-es és a 67-es km között elektromos kábelt fektetnek le. Időnként a forgalmat jelzőőrök irányítják.

A 6-os főúton,
– Dunakömlődön kerékpárút építése miatt a 105-ös km-nél útszűkületen kell áthaladni, de munkaidőben a fél útpályát lezárják.
– Dunakömlőd és Paks között, a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, már nincs sávzárás, csak útszűkület és 70 km/h-s sebesség korlátozás van érvényben!
– Pécsett a 197-es km-nél a buszöblöt javítják, a munkaterületnél sávzárások akadályozzák a forgalmat.

A magyar-horvát határon Letenyénél felújítják, ezért lezárták a 7-es főúti Mura hidat. A határátkelőt is lezárták, a forgalmat az M7-es autópályára terelik. A terelőutat sárga táblák jelzik.

A 8-as főúton, az osztrák határ közelében a rábafüzesi átkelő előtt Gasztonynál, Rönöknél, valamint Jakabházánál az M8-as gyorsforgalmi út építéséhez szükséges szállítási munkálatok miatt útszűkületen kell áthaladni. A szállítások alkalmával időnként jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 10-es főúton, Tokod belterületén csatornáznak. A József Attila úton a 43-as km-nél félpályán korlátozás van érvényben.

A 12-es főúton, Nagymaros és Zebegény között a 16-os és a 18-as km közé eső szakaszon sziklavizsgálat miatt napközben mindkét irányban útszűkületre lehet számítani. Alkalmanként a forgalmat is megállíthatják néhány percre.

A 21-es főúton Nógrád megyében Tar, Mátraverebély, Bátonyterenye térségében a 35-ös és a 48-as km között sávszűkítések és sebességkorlátozások miatt kell csökkenteni a sebességet.

A 25-ös főúton,
– Egerben a Ráckapu téri felüljárón a húsvéti ünnepek után megkezdték a dilatációs szerkezetet javítását. A hídon irányonként csak egy-egy sávon lehet haladni.
– Borsodnádasdnál az 56-os km-nél csatornáznak, jelzőlámpa szabályozza a váltakozó irányú forgalmat.
– Arlónál a 61-es és a 64-es km között csatornát építenek, a fél útpályát lezárták.
– Sajópüspökinél a 79-es km-nél felújítják a Sajó-hidat. A forgalmat egy ideiglenesen megépített hídra terelik át, ahol csak egy sávon haladhatnak a járművek. A váltakozó irányú forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

A 26-os főúton, Sajóbábony átvezető szakaszán vasúti átjárót építenek. A forgalom irányonként csak egy-egy sávon halad.

A 27-es főúton,
– Edelénynél előkészítik a kerékpárút építését, emiatt sávzárás és sebességkorlátozás követel figyelmet a 9-es km-nél.
– a 15-ös km-nél a szendrőládi Bódva-hidat javítják. Félpályás útlezárás mellett dolgoznak.

A 33-as főúton, Tiszafüred és Hortobágy között napközben lassan haladó munkagéppel az út menti területeket kaszálják. Útszűkület követel majd figyelmet.

A Nyíregyháza nyugati elkerülő út építése miatt a 38-as főút 35-ös km-ében lezárták a fél útpályát. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Biharkeresztes elkerülő szakaszán, a 42-es főút 56-os és 59-es km-énél, a vasút feletti hidakon felújítják a burkolatot. A fél útpályát lezárták.

A 43-as főút szegedi szakaszán a Bertalan Lajos Tisza-hídon karbantartási munkákat végeznek, ezért a centrum felé vezető oldalon a külső sávot elkerítették a forgalom elől.

A 43-as főúton, Nagylaknál a határátkelőnél új forgalmi rendet vezettek be. Ez a Románia felől érkező élőállat és növény, valamint a veszélyes anyag szállítmányokat, továbbá a 20 tonna legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépkocsikat, mezőgazdasági vontatókat és a lassú járműveket érinti. Ezeket a járműveket Nagylaknál Csanádpalota felé terelik el, ahonnan már könnyen elérhető az M43-as autópálya. A Romániába tartó tehergépkocsikat nem érinti a korlátozás.

A 44-es főutat,
– Kondoros és Békéscsaba között a 101-es km-nél az M44-es építéséhez kapcsolódó munka miatt lezárták, de a forgalmat terelőúton vezetik.
– Ugyancsak az M44-es építéséhez kapcsolódó munkák miatt a Murony felé tartó bekötőutat is lezárták, a forgalmat pedig egy helyben megépített terelőúton vezetik.
– Gyula elkerülő szakaszán felújítják a burkolatot. A 44-es főút 137-es és a 139-es km-e között helyenként a fél útpályát lezárták. A munkaterületek mellett jelzőlámpa irányítja a váltakozó irányú forgalmat.

A 45-ös főúton,
– Szentes átkelési szakaszán és térségében garanciális munkák miatt helyenként útszűkület van érvényben.
– Hódmezővásárhely határában a 49-es km-nél lévő körforgalmú csomópontban garanciális javításokat végeznek, útszűkület mellett.

A 47-es főúton,
– Debrecen és Mikepércs között a 7-es km-ében javítják a burkolatot. A félpályás lezárásnál, napközben jelzőőrök segítik a váltakozó irányú forgalmat.
– Szegeden, József Attila úti szakaszon útépítés miatt a 219-es és a 222-es km között, útszűkületeken kell áthajtani.

A 48-as főút fejlesztése miatt jelenleg a Debrecen és Vámospércs közötti szakaszon dolgoznak útépítők, helyenként félpályás lezárás mellett.

A 49-es főúton, Csengersimánál az 54-es és 55-ös km között útszűkület mellett halad a forgalom.

Az 51-es főúton, Dunaharaszti közelében a 16-os km-nél csomópontot építenek. A járművek a munkaterülettel párhuzamos, kiépített terelőúton haladhatnak!

A 61-es főúton, Pincehely belterületén a Kapos-hídon, annak jelenlegi műszaki állapota miatt, csak egy nyomon, váltakozó irányban halad a forgalom, melyet jelzőlámpa szabályoz.
A hídon 16 tonnás súlykorlátozást van érvényben, így az ennél nehezebb össztömegű járműveknek terelőutat jelöltek ki az M7-es autópálya felé. Az autópálya felújítása miatt a 98-as Siófok-kelet csomópontban nem lehet felhajtani Letenye felé, ezért a 61-esről Simontornyánál elterelt járművekkel a 71-es főúton, Balatonvilágosnál kell felhajtani a pályára!

A 67-es főúton Mernye, Felsőmocsolád és Somogybabod térségében az 51-es és 77-es km között az építési munkák miatt sávszűkítésekre kell számítani. Egy rövid szakaszon pedig a forgalmat az ideiglenesen kiépített terelőútra irányítják.

A 68-as főúton Csokonyavisontánál a 15-ös km-nél csatornáznak. A félpályás lezárásnál az áthaladási elsőbbséget táblák mutatják.

A 71-es főúton, Szigliget közelében a 86-os km-nél, a Tapolca-patak hídján karbantartási munka miatt mindkét irányban útszűkületen kell áthajtani.

Buszmegállót építenek a 73-as főút 11-es km-énél, Veszprém külterületén a Füredi utcánál. Útszűkület mellett dolgoznak.

A 75-ös főúton, Zalatárnok és Nova között a 45-ös km-nél aszfaltoznak. A félpályás lezárásnál napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 76-os főúton, Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávzárásra kell számítani, mert a burkolatot javítják. Egy rövid szakaszon a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.

A 83-as főúton, Farkasgyepűnél a 7-es km-ben gyalogos járdát építenek, emiatt egy sávon, váltakozva engedik a forgalmat.

A 85-ös főúton, Fertőszentmiklóson az 53-as és az 54-es km között, építési munka miatt mindkét irányban útszűkületre lehet számítani.

Csornán, a 85-ös és a 86-os főút városon átvezető szakaszán, valamint a Barbacsra vezető úton 20 tonnás súlykorlátozást vezettek be!
A súlykorlátozás bevezetését az érintett útszakasz jelentős teherforgalma indokolta. A 20 tonnánál nehezebb tehergépjárművek az újonnan megépített M85-ös autóút vagy az M86-os autóút felé kerülhetnek!

A 86-os főúton, Bősárkánynál a 159-es km-nél közműépítés miatt zárták le a fél útpályát.

A 311-es főúton, Cegléd és Tápiószentmárton között a növényzetet kaszálják napközben. A lassan haladó munkagép útszűkületet okoz.
A 311-es főút és a 4-es főút csomópontját átépítik a leendő M4-es gyorsforgalmi úthoz kapcsolódóan, ezért Ceglédnél a főút 31-es km-ében forgalomkorlátozásra kell számítani.

A 405-ös főúton Nyáregyháza térségében javítják a burkolatot. Az aktuális munkaterületnél a fél útpályát lezárják, a forgalmat jelzőőrök segítik.

A 448-as főút Nagylak és az M43-as autópálya közötti szakaszán útépítők dolgoznak, helyenként félpályás lezárás és jelzőlámpás irányítás lassítja a közlekedést.

A 471-es főúton, Debrecen és Hajdúsámson között a Kondoros-csatorna hídján félpályás korlátozás van érvényben a bővítési munkálatok miatt.

Debrecentől délre, az M35-ös autópályát a 47-es főúttal összekötő 481-es főúton napközben javítják a burkolatot, félpályás korlátozás mellett.

A Dunakeszit Gödöllővel összekötő úton, Mogyoród nyugati határában körforgalmú csomópontot építenek. A 8-as km-nél félpályás lezárást vezettek be, jelzőlámpa irányít. A környéken torlódás várható.

Heves megyében a Nagykökényes és Zagyvaszántó közötti utat felújítják, ezért a 21-es főút és a Nagykőkényes közötti útszakaszt lezárták. A Verseg és Erdőtarcsa irányából, valamint a Zagyvaszántó felől érkezők a Nagykökényes – Heréd – 21-es főút útvonalon kerülhetnek. A korlátozással járó munkavégzés, várhatóan holnap délutánig tart.

Gödöllőn még zárva tartják az Állomás utcai vasúti átjárót, mert felújítják. A forgalmat továbbra is mellékutcákra terelik.

Az éjszakai órákban átadták a közúti- és a vasúti forgalom számára is Kiskörénél a korábban több hónapig lezárt Tisza-hidat. Habár a járműforgalom megindulhatott a hídon, azonban annak környezetének a karbantartása még folytatódik, ezért a közúti- és a vasúti forgalomban is érvényben marad a 20 km/órás sebességkorlátozás.
(A híd csak egy nyomon járható a vasúti síneken, a forgalmat lámpa és sorompó szabályozza.)

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a korábban forgalombiztonsági okokból lezárt perei Hernád-hidat 04.15-én megnyitották, de továbbra is 20 tonna össztömeg korlátozás van érvényben.

Karbantartás miatt lezárták Kisvárdán a Belfő-csatorna hídját a Városmajor utcában. A forgalom egy ideiglenesen kiépített hídon haladhat.

Szegeden, a Makóra vezető Budai Nagy Antal utat lezárták a 23-as km-nél. A forgalmat mellékutcákra terelik.

Tiszakürtön, az M44-es építési munkálatai miatt lezárták a Táncsics Mihály utca egy szakaszát. A forgalmat egy ideiglenesen kialakított terelőútra irányítják.
Ugyancsak Tiszakürtnél a Csépa felé vezető útszakaszt is lezárták. Kerülni a Tiszaug, illetve a 44-es főút érintésével Cserkeszőlő felé lehet.

Cserkeszőlő határában a Cibakházára vezető összekötő utat a 44-es főút és a Tiszakürti elágazás között lezárták, az M44-es építési munkálatai miatt. A forgalmat egy közeli, ideiglenes terelőútra irányítják, ahol váltakozva engedik a járműveket.

Hajdúszoboszlón a Szováti úti vasúti átjáró átépítése miatt a forgalmat 4-es főút felé terelik el.

Debrecen határában a Hajdúszovátra vezető út elején lezárták a vasúti átjárót. A Hajdúszovát felől érkezőket Ebes felé terelik.

Veszprém megyében Csopakon a Füredi út egy szakaszán csatornáznak, ezért azt lezárták. A forgalmat a 71-es és a 73-as főút felé terelik el.

Bőny település fő utcáján, a Szabadság utcában javítják a burkolatot. Az aktuális munkaterületnél jelzőlámpa szabályozza az áthaladási elsőbbséget.

Veszprém megyében, Karakószörcsökön ma este lezárják a vasúti átjárót. Kerülni a 8-as főút – Tüskevár – Iszkáz – Kerta útvonalon lehet. A korlátozás csütörtökön a hajnali órákig, 4.30-ig marad érvényben.

Komárom Esztergom megyében, a Bokodi-hűtőtó melletti úton az Erőműnél kivágják a közlekedésre veszélyes fákat. Munkaidőben félpályás lezárás mellett dolgoznak, a fadöntések idejére pedig megállítják a forgalmat.

Szélesítik, illetve felújítják a burkolatot a Mosonszolnok és Albertkázmérpuszta közötti úton, ezért azt a 12-es és a 19-es km között lezárták. A javasolt terelőutat a Mosonszolnok – 86-os főút – Jánossomorja – Várbalog – Albertkázmérpuszta útvonalon jelölték ki, melyet sárga táblák jeleznek.

Kapuváron felújítják a Rákóczi- és a Kossuth utca aszfaltburkolatát. A Fő tér és a Vasút sor között félpályás korlátozás van érvényben, nappal jelzőőr, éjszaka pedig jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.
Ugyancsak Kapuváron, a temetőnél hétfőtől lezárták a Rákóczi Ferenc utcai vasúti átjárót. Terelőút a Babót – 85-ös főút útvonal, melyet táblák jeleznek. A helyismerettel rendelkezők személyautóval a Fő tér – Széchenyi utca – Zrínyi utca útvonalon is kerülhetnek.

A Pest megyei Galgahévízen, az állomáshoz vezető József Attila utcában az árkot és a padkát javítják. A nyár közepéig, az ötszáz méteres szakaszon, útszűkületen kell áthaladni.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Tiszalök közelében a 23-as km-nél, a Keleti-főcsatorna hídján megszűnt a teljes lezárás és a 3,5 tonna súlykorlátozás! A hídon egy sáv járható és jelzőlámpa irányít.

A balatoni komp a tavaszi menetrend szerint közlekedik. Szántód révből 6.40-től már 21.20-ig, Tihany révből 7.00-tól 21.40-ig 40 percenként indul.
A Dunán Tököl és Százhalombatta között reggel 7 órától 20 óráig közlekedik a komp.
A Tiszán Tiszadobnál az átmeneti üzemszünet után már ismét jár komp és a pontonhidat is összeszerelték.
A Szamoson Szamossályi és Porcsalma között határozatlan ideig szünetel a kompközlekedés.

A kamionstop ezen a hétvégén (május 18-19.) szombat este 10 órától vasárnap este 10 óráig lesz érvényben.

Ez is érdekelhet!

Kedd reggeli útinfó

Gyorsforgalmi utak: Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a bicskei szakaszon, a 28-as és a 31-es …

%d blogger ezt szereti: