Breaking News
Home » Belföld » Pálinkaünnep vagy egyéni szórakozás Becsehelyen?

Pálinkaünnep vagy egyéni szórakozás Becsehelyen?

A pandémia küszöbén a második hullám közepén ne felejtsünk el megemlékezni egy igazi hungarikum megünnepléséről. Ma 10 éve, hogy szabadon főzhet bárki pálinkát, jó magyar szokás szerint szinte bármiből.

Gondolt egyet Orbán Viktor és ellátogatott egy Zala megyei kis faluba, hogy megünnepelhesse ezt méltó módon egy kis igazi zalai pálinkával, de úgy, hogy még Németh Géza polgármester sem tudott róla.

A nagykanizsai Pannónia Pálinkakultúra Egyesület ünnepséget szervezett vasárnap délelőttre Hajdú Szilárd polai pincéjénél. A szervezés szuperül alakult, ugyanis a falu első embere nem tudott róla az ország első embere pedig fittyet hányva a saját maga alkotta járványügyi szabályokra, nem tartotta be őket.

Szó volt az ünnepségen mindenről, a 2010-es kétharmados győzedelemtől kezdve a bankadón át egészen a 29 pontos akkori törvényjavaslatig. Inkább volt ez egy kicsit önfényezés és jubileumi ünnepsége a lehetőségeknek mintsem pálinka valódi szeretete.

Egy kulcsmondatot azért kiemelnék Orbán Viktor beszédjéből, amit mindenki saját módon értelmezhet: ” Az a tartós és az a fontos, amit valahol a magyar életben a terepről hoznak fel, rögzítenek, ápolnak, visznek tovább a döntéshozók elé” … “ne várakozzanak arra, hogy megmondják felülről, hogy mikor, hogy és miképpen”…. “ami a helyi élet szempontjából nélkülözhetetlen, amit érdemes átvinni magunkkal a jövőbe, átadni a gyerekeinknek, annak a megőrzésével kapcsolatos összes dolgot gyűjtsék össze, adják oda a képviselőjüknek” /aki jogszabállyá tudja talán alakítani megj. szerk./ “ami aztán garantálja, hogy szabadon élhessük az életünket úgy, ahogy a magyarok a saját életüket szeretik élni” – hangozz el a miniszterelnök szájából. Ezt a pár mondatot érdemes mélyen átgondolni, akár többször átolvasni és saját magunknak feltenni a kérdéseket.

Aki a galériába belekukkant láthatja, hogy sem maszk, sem 1,5 méteres védőtávolság nincs, helyette van ölelkezés, koccintás, kézfogás és megannyi hétköznapi dolog, amiért most akár súlyos pénzbírság is járhat. Úgy néz ki, hogy Magyarország első emberét – akár a focistákat és szurkolókat – messze elkerüli a Covid-19 és, aki érintkezik vele az is immunissá válik, legalábbis a rendezvény ideje alatt.

Megkerestük a szervezőket, hogy történhetett meg, hogy Németh Géza nem tudott róla és ki felel a járványügyi előírások betartásáért. A cikk megjelenéséig nem kaptunk választ.

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ez is érdekelhet!

Megölték az eltűntnek hitt nőt

A miskolci nyomozók őrizetbe vették a nő élettársát, aki a gyanú szerint olyan súlyosan bántalmazta …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: