Home » Zene » Koncert » Olasz zenészek kavalkádja Kecskeméten

Olasz zenészek kavalkádja Kecskeméten

Az idei, kecskeméti 28. Nemzetközi Bohém Ragtime és Jazz Fesztivál újdonsága, hogy a magyar fellépők mellett a legjobb olasz zenészek közül lesznek néhányan a nagy múltú fesztivál vendégei – tájékoztatta Ittzés Tamás, a Bohém Ragtime Jazz Band tagja, a fesztivál szervezője az MTI-t.

 

 

Elmondta: március 29-én, a péntek esti koncerten dob nélküli formációk lépnek fel. Mauro L. Porro fiatal milánói zenészt, a klasszikus jazz legnagyobb tehetségei között tartják számon. Most a nagyzenekar tagjaiból álló kvartettjével érkezik Magyarországra, és ebben a felállásban nemcsak a dob hiánya érdekesség, hanem a hegedű vezető szerepe is. Az est során színpadra lép a Szalóky Classic Jazz Sunday is.

A kvartett a vasárnapi spontán “együtt muzsikálásokból” nőtte ki magát, és mára tagjairól egytől egyig elmondható, hogy a legjobb magyar zenészek közé tartoznak – fogalmazott Ittzés Tamás.

A fesztivál másnapján, március 30-án délután a Zongorashow keretében két virtuóz jazzpianista, a milánói Mauro L. Porro és a római Luca Filastro mutatja be a swingzongorázás sokoldalúságát. Filastro komplex zongorázása könnyen felismerhető hihetetlen swing-, blues- és improvizációs érzékéről. Szombaton este a házigazda Bohém Ragtime Jazz Band legújabb lemeze anyagából ad ízelítőt. A magyar együttes nyolc tagja tizenhat hangszeren játszik, és nemcsak zenekari hangzásuk, de a repertoárjuk is meglehetősen változatos. A zenekar vendégeként az ifjú olasz zongoristavirtuóz, Luca Filastro is színpadra lép.

Az est során hallhatóak lesznek a swingkorszak népszerű énekegyüttese, az Andrew Sisters hagyományaira támaszkodó magyar énekes csapat, a tavalyi Jazzfőváros fesztiválon már kitörő sikert aratott Vintage Dolls tagjai is. A szervező beszámolt arról is, hogy a Bohém Fesztiválnak szokás szerint ingyenes programjai is lesznek: az esti koncertek előtti swingtánctanítás, majd a koncerteket követő hajnalig tartó örömzene. Ingyenesen látogatható lesz továbbá a 28. Bohém Fesztivál keretén belül március 30-án, szombaton délelőtt megrendezendő III. Országos Jazzműveltségi Vetélkedő döntője is, ahol 3-3 általános és középiskolás csapat méri össze tudását. A 28. Nemzetközi Bohém Ragtime & Jazz Fesztivál március 31-én, vasárnap ezúttal is jam session-nel, örömzenével zárul.

forrás: MTI

Ez is érdekelhet!

Megdőlt a kerékpáros “Everest-mászás” rekordja

Az ausztrál Lachlan Morton megdöntötte a kerékpáros Everesting rekordját, amely során a lehető legrövidebb idő …

%d blogger ezt szereti: