Home » Belföld » Milliárdos értékű hamis és illegális gyógyszert foglaltak le

Milliárdos értékű hamis és illegális gyógyszert foglaltak le

A nemzetközi akció eredményeként több millió adag doppingszert, több tonna szteroid alapanyagot vontak ki a piacról a hatóságok.

Az Europol 2018-ban hirdette meg a Viribus nevű nemzetközi akciót, amelyhez Magyarország is csatlakozott. A kezdeményezés – amelyben 28 ország, az Interpol, továbbá a WADA (Doppingellenes Világszervezet) is részt vett – fő célja az volt, hogy csökkentsék a bizonytalan eredetű és veszélyes doppingszerek, hamis gyógyszerek, étrendkiegészítők és gyógyhatású anyagok mennyiségét a piacon. A nemzetközi akció eredményeként a hatóságok 3,8 millió adag doppingszert (tabletták, ampullák) és 24 tonna szteroidnak minősülő alapanyagot foglaltak le, 17 szervezett bűnözői csoporttal szemben kezdeményeztek eljárást, továbbá 9 illegális laboratóriumot derítettek fel és zártak be.

A végrehajtási fázis 2019. január 15-től 2019. május 5-ig tartott. Ezen időszak alatt hazánkban a rendőrség 21 büntetőeljárást indított, 24 személyt vett őrizetbe, és lefoglalt közel 1 milliárd forint értékű hamis, illetve illegális gyógyszert. Az akcióban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, a Magyar Antidopping Csoport, a Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal, valamint a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület közreműködésével zajlott.

 


   a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal videója

Ez is érdekelhet!

Elhunyt Bálint gazda

Nincs olyan ember talán, aki nem ismerte volna mindenki Bálint gazdáját. Apák napján egy világjárvány …

%d blogger ezt szereti: