Home » MTI » Két magyar előadás a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon

Két magyar előadás a Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztiválon

Kiállításokkal, műhelymunkákkal, filmvetítésekkel, könyvbemutatókkal, zenével, utcai előadásokkal és a legfiatalabbaknak szánt előadásokkal, köztük két magyar produkcióval várja a közönséget hat napon át a vasárnap kezdődő Nemzetközi Gyermekszínházi Fesztivál Szabadkán.

Szeptember 22. és 27. között tizennégy előadás verseng a rendezvény fődíjáért, a Grand Prix-ért. Díjat osztanak a legjobb előadásnak, a legjobb rendezésnek, a legjobb forgatókönyvnek, a legjobb zenének, a legjobb báboknak, a legjobb színészi vagy animátori játéknak, illetve különdíjat adnak az eredetiségért és fantáziáért.
A produkciók Szerbiából, Kínából, Dél-Koreából, Oroszországból, Lengyelországból, Olaszországból, Németországból, Belgiumból, Montenegróból, Bosznia-Hercegovinából, Bulgáriából és Magyarországról érkeznek a vajdasági városba. A versenyprogramban ezúttal két magyar előadás szerepel.
Az egri Harlekin Bábszínház Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi című előadását szeptember 23-án láthatja a közönség. Az időt és teret legyőző szerelemről szóló, jól ismert mesét Gimesi Dóra átiratában tekinthetik meg a legkisebbek. A korábban már díjazott előadást a kritika humorosnak, szellemesnek és varázslatosnak nevezte.
A Szabadkai Gyermekszínház társulata a Szépség és a Szörnyeteg című előadással vesz részt a fesztiválon. A zenés darab közvetlenségével hat a gyerekekre és bemutatja a szeretet erejét, valamint az elfogadás fontosságát.
Kiosztják a Kis herceg-életműdíjat is, amelyet az idén Branka Veselinovic szerb színésznő és Ranko Risojevic boszniai író vehet át.
Minden darabot eredeti nyelven mutatnak be, az előadásokra és rendezvényekre a belépés díjtalan.
A Nyugat-Balkán egyik legjelentősebb nemzetközi gyermekszínházi fesztiváljának tartott rendezvényen az utóbbi huszonhat évben több mint 50 országból körülbelül ötszáz együttes szórakoztatta a gyerekeket.

 

Ez is érdekelhet!

Megdőlt a kerékpáros “Everest-mászás” rekordja

Az ausztrál Lachlan Morton megdöntötte a kerékpáros Everesting rekordját, amely során a lehető legrövidebb idő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: