Breaking News
Home » Belföld » Ismét tűzgyújtási tilalom

Ismét tűzgyújtási tilalom

Holnaptól ismét tűzgyújtási tilalom az ország keleti városrészében tudtuk meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) jelentéséből.

A korlátozás Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád, Pest és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéket érinti.
Az aszályos csapadékmentes időszakban a talajban megnő a vízhiány, így a szárazság a gyakorta szeles időjárás nagyon megkönnyíti az erdőtüzek terjedését, aminek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. A bozóttal, száraz gallyakkal, gazzal és fűvel borított területek jobban ki vannak téve ennek a veszélynek, így fokozottabban oda kell figyelni a gyúlékony területekre.
Az elmúlt időszak ismételten megnőtt tűzeseteire, azok súlyosságára és gyors terjedésére való tekintettel ismét tűzgyújtási tilalmat kellett elrendelni a keleti országrészben kedd éjféltől. Ezeken a helyeken ilyenkor tilos tűzet gyújtani külterületi ingatlanoknál, az ott fekvő erdőrészeken, fásításokban, illetve azok kétszáz méteres körzetében. Ilyen esetekben szintén tilos a tűzgyújtás a vasúti  és közút menti  fásítások környékén, a kijelölt tűzrakóhelyeken , valamint tilos a parlag és gazégetés is.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapokon kaphat a lakosság friss infókat.

Ez is érdekelhet!

Pálinkaünnep vagy egyéni szórakozás Becsehelyen?

A pandémia küszöbén a második hullám közepén ne felejtsünk el megemlékezni egy igazi hungarikum megünnepléséről. …

%d blogger ezt szereti: