Home » Belföld » Huszonnégy óra alatt hat személy vesztette életét Magyarország közútjain

Huszonnégy óra alatt hat személy vesztette életét Magyarország közútjain

Az országban 2019. augusztus 15-én 8 óra és 2019. augusztus 16-án 8 óra között több halálos kimenetű közlekedési baleset is történt. Három baleset következtében négy autóval közlekedő személy vesztette életét. Egy balesetnél egy motoros, egy másiknál pedig egy kerékpáros hunyt el.

A hosszú hétvégén megnövekedett forgalom várható az ország közútjain, ezért kérjük, hogy a sebességhatárok betartására, az út- és látási viszonyokra figyelemmel közlekedjenek! Mindig kipihenten üljenek a kormány mögé, és soha ne vezessenek fáradtan, vagy szeszes ital fogyasztását követően!

Melegben fogyasszanak az átlagosnál nagyobb mennyiségű folyadékot, és mindig legyen ásványvíz, vagy üdítőital önöknél, akkor is, ha gyalogosan közlekednek!

Legyenek türelmesek, vezessenek kissé lassabban, óvatosabban! Haladásuk során tartsanak nagyobb követési távolságot, és legyenek toleránsabbak, ha az utak zsúfolttá válnak! Amennyiben tehetik, inkább induljanak hamarabb.

Ha megállnak a gépkocsival, lehetőleg ne napos helyen tegyék azt! Ne hagyjanak az álló gépjárműben gyermeket, vagy házikedvencet még percekre sem, hiszen a felforrósodott utastérben ennek akár életveszélyes következményei is lehetnek!

Bármilyen résztvevői is a közlekedésnek, mindig legyenek jól láthatóak! Soha ne induljanak útnak lapos, alacsony nyomású gumikkal, illetve nem megfelelő műszaki állapotú járművel!

Kérünk minden közlekedésben résztvevőt, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek!

Ez is érdekelhet!

Elhunyt Bálint gazda

Nincs olyan ember talán, aki nem ismerte volna mindenki Bálint gazdáját. Apák napján egy világjárvány …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: