Home » Belföld » Hetfőtől további enyhítések várhatók

Hetfőtől további enyhítések várhatók

Hétfőtől Pest megye is elkezdhet fellélegezni, ugyanis megszűnik a kijárási korlátozás és megnyithatnak az üzletek, éttermek és szabadtéri múzeumok és strandok is. Ebből a szempontból már vidéknek számít Pest megye is – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Budapesten kívül szinte mindenhol enyhítésekre lehet továbbiakban is számítani.

Megnyitják a belső tereiket a cukrászdák, presszók, kávézók, éttermek, de a távolságtartás és a maszk továbbra is kötelező. /Ezúton várjuk a szerkesztőségbe a megfejtést, hogy lehet fagyizni vagy épp ebédelni maszkban!/

Ismét használhatja a lakosság a parkokat és játszótereket, valamint a panziók, szállodák és egyéb szállásadó helyek is kinyithatnak a vendégek előtt, egyúttal június elsejétől esküvő és lakodalom is tartható 200 fő alatt.

Szülők örömére úgy néz ki, hogy gyermektáborok is lehetnek a nyár folyamán, legalábbis a napközisek biztos, ottalvós táborokról hónap végén döntenek a törvényalkotók.

A friss adatok szerint az aktív fertőzöttek 59 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 59 százaléka budapesti vagy Pest megyei.

Ez is érdekelhet!

Elhunyt Bálint gazda

Nincs olyan ember talán, aki nem ismerte volna mindenki Bálint gazdáját. Apák napján egy világjárvány …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: