Home » Hírek » Havazott a Kőszegi-hegységben

Havazott a Kőszegi-hegységben

Anyák napi meglepetés virág helyett egy kis hóesés. Kőszegen akár így is lehetne köszönteni az édesanyákat, ha a lehűlés így folytatódik akár még egy pünkösdi hóemberépítés is szóba jöhet. Komolyra fordítva a szót, igen havazott a Kőszegi-hegységben.

Havazott a Kőszegi-hegységben – írta az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap a Facebook-oldalán.

Egy észlelőjük azt írta: 500 méter felett havas eső, 600 méter felett hó hullik az Alpokalján, és 700 méter felett meg is marad. Az Írott-kő 882 méteres csúcsán már délelőtt 1-2 centiméteres volt a hótakaró, és azóta csak gyarapodott.
A meteorológiai szolgálat azt írta, aki útnak indulna, hogy megnézze a szokatlan tavaszi hótakarót, jó, ha a hideg mellett a metsző szélre is felkészül, a magasabb részeken 80 kilométer/órát meghaladó lökések is lehetnek.
A következő másfél napban a Bakony magasabb részein, illetve hétfőre már az Északi-középhegységben is kifehéredhet (átmenetileg) a táj – tették hozzá.
Ezzel együtt a meteorológiai szolgálat vasárnapra a sok eső, és az erős szél miatt adott ki figyelmeztetéseket.
Budapesten, Pest, Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében a sok eső miatt van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.
Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére az erős szél veszélye miatt adtak ki ugyancsak elsőfokú figyelmeztetést.

Forrás: MTI
Kép: Illusztráció

Ez is érdekelhet!

Kukucs, itt a nyár

Melegszik az idő a jövő héten, vasárnap helyenként 30 fok is lehet, ezzel együtt továbbra …

%d blogger ezt szereti: