Breaking News
Home » Belföld » Építész tűzvédelmi szakértők továbbképzése

Építész tűzvédelmi szakértők továbbképzése

katA BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság május 13-án és 14-én építész tűzvédelmi szakértői továbbképzést tartott Balatonföldváron. A tűzvédelmi szakértői tevékenység végzésének egyik feltétele az ilyen irányú továbbképzésen való részvétel, ennek jegyében szervezte meg a rendezvényt a Hotel Jogarban a katasztrófavédelem.
A továbbképzést Badonszki Csaba tű. alezredes, tűzvédelmi és kéményseprőipari-szabályozási főosztályvezető-helyettes nyitotta meg. Az alezredes beszédében kitért a szakértői munka fontosságára, majd részletezte a tűzvédelmi szakértői továbbképzés menetét.

Első előadóként Érces Ferenc tű. ezredes, megelőzési és engedélyezési szolgálatvezető tájékoztatta a hallgatóságot az Országos Tűzvédelmi Szabályzat tervezett változásairól. Ezt követően Badonszki Csaba tű. alezredes szolgált információkkal a tűzvédelmi műszaki irányelvek átdolgozásáról, azok jelenlegi állapotáról.

Az előadássorozatot Wagner Károly tű. alezredes folytatta, aki az Országos Tűzvédelmi Szabályzat kockázati, illetve tűzveszélyességi osztályba sorolással, illetve a robbanás elleni védelem szabályaival kapcsolatban tervezett változásairól, valamint a tűzterjedés elleni védelem követelményeire vonatkozó módosításokról tartott előadást.

Juhász Attila tű. százados a kiürítés szabályait, a hő- és füst elleni védelmet, illetve a tűzoltói beavatkozást érintő fejezetek várható módosításait foglalta össze, ezt követően Szabados László tű. alezredes a beépített tűzjelző és tűzoltó berendezésekre vonatkozó új elképzelésekről beszélt.

Ezt követően Badonszki Csaba tű. alezredes a villamosság, villámvédelem, elektrosztatikus feltöltődés elleni védelem tervezett módosításával kapcsolatos tudnivalókat ismertette, majd Wagner Károly tű. alezredes gyakorlati példák bemutatásával hozta közelebb mindazt, amelyre figyelni kell egy-egy átalakítás során, és beszélt arról is, hogy miként kell meghatározni az ahhoz kapcsolódó követelményeket.

A továbbképzés végén a tűzvédelmi szakértők választ kaptak a tervezési vagy kivitelezési megoldásokkal, értelmezésekkel kapcsolatos kérdéseikre.
Fotó: Pálinkás Csilla tűzoltó százados és Heizler György nyugalmazott tűzoltó ezredes
Forrás: Katasztrófavédelem

Ez is érdekelhet!

Gázolt a vonat Tápiószele és Tápiógyörgye között

Frissítés: A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra tartó Kresz Géza IC (IC 753) Szolnokon, a Keleti …

%d blogger ezt szereti: