Breaking News
Home » Kékfény » Embercsempészt kapcsoltak le

Embercsempészt kapcsoltak le

A határátlépési pont közelében fogták el azt a 36 éves német állampolgárságú férfit, aki iraki állampolgárokat akart illegálisan átszállítani a Szlovák Köztársaság államhatárán.

A Balassagyarmati Rendőrkapitányság járőrei a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársaival közös akcióban 2020. június 21-én 15 óra 20 perckor a parassapusztai határátkelési pontnál, a Szlovák Köztársaság államhatára felé vezető útszakaszon vontak ellenőrzés alá egy német honosságú személygépkocsit, amelyet egy 36 éves szír születésű német állampolgár vezetett. A járműben utasként három felnőttkorú, két fiatalkorú és egy gyermekkorú iraki állampolgár tartózkodott.

A beszerzett adatok alapján az iraki személyek kijelölt tartózkodási helye Balassagyarmat, melynek területét engedély nélkül elhagyni nem voltak jogosultak.

Az elsődleges adatok szerint a német férfi segítséget akart nyújtani az iraki állampolgároknak abban, hogy ők a Szlovák Köztársaság államhatárán át illegálisan elhagyják az országot.

A vezetőt és hat utasát a rendőrök a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították. Meghallgatásuk és elszámoltatásuk folyamatban van.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ügy kapcsán embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ez is érdekelhet!

Gázolt a vonat Tápiószele és Tápiógyörgye között

Frissítés: A Lőkösházáról a Keleti pályaudvarra tartó Kresz Géza IC (IC 753) Szolnokon, a Keleti …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: