Home » Kiemelt » Dupláz a GYSEV!

Dupláz a GYSEV!

Tízzel nőtt, így összesen húsz Flirt motorvonatból áll a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. flottája, miután lezárult a társaság harmadik beszerzési projektje. A vonatok a GYSEV teljes, villamosított vonalhálózatán szállítják az utasokat – tájékoztatta az átadó ünnepséget követően a vasúttársaság szerdán a sajtót.

A GYSEV 2013 és 2015 között két projekt keretében tíz új motorvonatot vásárolt, és 2016-ban jelentette be, hogy megduplázza Flirt vonatainak számát.
Az új generációs motorvonatok megfelelnek a legújabb úgynevezett Crash ütközési normáknak, nagyobb biztonságot nyújtva a mozdonyvezetőknek, emiatt az új járművek az előző generációs motorvonatokhoz képest 2,8 méterrel hosszabbak.
A 77,1 méter hosszú, négyrészes motorvonatok összesen 208 ülőhellyel rendelkeznek, s 39 másodperc alatt érik el nulláról az óránkénti 120 kilométeres sebességet.
A vonatokat légkondicionálóval, utastájékoztató és kamerarendszerrel, vezeték nélküli internet eléréssel, mobiltelefonok, tabletek és laptopok töltésére alkalmas hálózati csatlakozókkal szerelték fel.
A járművek részben magyar gyártásúak, a Stadler szolnoki üzemében gyártották le a vonatok alumínium kocsiszekrényeit, ott festették zöldre, sárgára, valamint szürkére és ott szerelték be a svájci gyártású forgóvázakat a járművekbe.
A közlemény idézi Schanda Tamást, az Innovációs és Technológiai Minisztérium európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkárát, aki köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a Széchenyi 2020 programban több mint 1200 milliárd forint értékben támogatja a kormány a korszerű és minőségi közlekedés fejlesztését.
Pafféri Zoltán, a Miniszterelnöki Kormányiroda társasági portfólióért felelős helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a GYSEV legújabb beszerzésével az országban jelenleg összesen 143 Flirt motorvonat közlekedik, s ezek a járművek segítenek a kormányzat azon törekvését megvalósítani, miszerint minél több utas vegye igénybe a közösségi közlekedést. A GYSEV Zrt. a beszerzésnek köszönhetően olyan színvonalú szolgáltatást tud nyújtani, amely példa lehet az egész országban – mondta.
Farkas Ciprián Sopron városi tanácsnoka azt mondta, hogy a város és a térség szempontjából óriási előrelépést jelent a villamos motorvonatok forgalomba állítása, amelynek nyertesei a régióban élők.
Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy 2009 óta folyamatosak a fejlesztések a vasúttársaságnál, így ma már modern vasúti infrastruktúrán közlekedhetnek az új motorvonatok, ami óriási előrelépés a személyszállítási szolgáltatásban. Így versenyképes alternatívát tudnak nyújtani az egyéni közlekedéssel szemben – tette hozzá.
Dunai Zoltán, a Stadler Trains Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy az új európai engedélyeztetési eljárások keltette kihívások ellenére is sikerült határidőre leszállítani a megrendelt járműveket.

 

Ez is érdekelhet!

Megdőlt a kerékpáros “Everest-mászás” rekordja

Az ausztrál Lachlan Morton megdöntötte a kerékpáros Everesting rekordját, amely során a lehető legrövidebb idő …

%d blogger ezt szereti: