Home » MTI » Davis Kupa – Balázs Attila kikapott, vezetnek az ukránok

Davis Kupa – Balázs Attila kikapott, vezetnek az ukránok

A budapesti Sport11 központban kilakított stadionban a mintegy kétezer szurkoló nagy örömére a világranglistán 136. Balázs rögtön elvette ellenfele adogatását, aki a 147. az ATP-rangsorban. A 30 éves magyar játékos – terveinek megfelelően – hosszú labdamenetekre törekedett, és főként a 2013-as wimbledoni tornán Roger Federert legyőző ukrán fonákját bombázta. A brékelőny ezzel együtt 3:3-nál elolvadt, a salakon a vártnál jobban mozgó Sztahovszkij sikeresen rövidítette a pontokat, kiválóan röptézett, majd 5:4-es vezetésénél ismét elvette Balázs szerváját, így 58 perc elteltével megnyerte a szettet.
A júliusban Umagban döntős Balázs a folytatásban semmire elbukta az adogatását, így 3:0-ás hátrányba került. A 33 éves rivális a nehéz helyzetekben sem ingott meg, stabilan tartotta a különbséget, 5:2-re elhúzott, majd fogadóként mérkőzéslabdához jutott. Balázs azonban remek adogatásokkal 5:3-ra feljött, csakhogy ekkor Sztahovszkij már a meccsért szervált, és három bréklabdát hárítva megnyerte a találkozót, amely 1 óra 36 percig tartott.
Balázs Attila elismerően beszélt ellenfele teljesítményéről:
“Rám kényszerítette az akaratát, így nem tudtam a saját játékomat játszani, okosan felkészült belőlem. Tíz-tizenöt éve nyerek meccseket ejtésekkel, sajnos ma ezek sem működtek igazán. Volt bennem meccshiány, mivel Umag óta sokat fájt a talpam, és biztosan több bréklabdát használtam volna most ki, ha az elmúlt hetekben bennem lett volna 10-15 mérkőzés”.
A második egyest a magyarok éljátékosa, Fucsovics Márton vívja Ilja Marcsenkóval.
A DK-osztályozó győztese marad a világcsoportban, és februárban ismét selejtezőt vívhat a madridi döntőbe jutásért, míg a vesztes egy osztállyal lejjebb, az Euro-afrikai zóna I-es csoportjában kezdi meg a 2020-as évet.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ez is érdekelhet!

Kukucs, itt a nyár

Melegszik az idő a jövő héten, vasárnap helyenként 30 fok is lehet, ezzel együtt továbbra …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: