Home » Kékfény » Bemotoroztak a zsaruk

Bemotoroztak a zsaruk

NMB-3326.jpgA szabálykövető közlekedési kultúra elsajátítása hívta életre nyolc esztendővel ezelőtt a Közlekedik a család elnevezésű vetélkedősorozatot, amelynek fődíja egy Skoda Fabia.
Tavaly közel ötszáz család vett részt a megyei selejtezőkön, majd az országos döntőn a legjobb húsz család mérettette meg magát az értékes nyereményekért. A vetélkedősorozat népszerűsége arra ösztönözte a szervezőket, hogy a közlekedésbiztonság jegyében a 2019. évben is meghirdessék a családokat mozgósító versenyt. Az ORFK–Országos Balesetmegelőzési Bizottság, az Autós Nagykoalíció és a Porsche Hungaria támogatásával megvalósuló játék elsődleges és legfontosabb célja, hogy az állampolgárok figyelmét minél szélesebb körben ráirányítsa a körültekintő, megfontolt közlekedési magatartás közösségnevelő hatására.NMB-3803.jpg
A 2019. április 13-án induló vetélkedőre az érdeklődők a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon már jelentkezhetnek, hogy azután személyesen részt vegyenek az országszerte húsz helyszínen (többnyire megyeszékhelyeken) meghirdetett versenyeken.
Az országos közlekedésbiztonsági vetélkedő területi fordulóin azonban nemcsak a családok, hanem a legeredményesebb oktatási intézmények is díjazásra kerülnek: azok az iskolák, amelyekből a legtöbb diák és családja vesz részt a vetélkedősorozaton, a helyezéstől függően 500.000, 300.000 vagy 100.000 forint értékű tan- és sportszerjutalomban részesülnek.
A 2019. június 1-jén záruló játékra bármely magyarországi lakóhellyel rendelkező család nevezhet, ahol az egyik szülő rendelkezik érvényes „B” kategóriás vezetői engedéllyel, illetve hat és tizenhét év közötti gyereket/gyerekeket nevelnek. A közlekedésbiztonsági feladatokból álló megyei versenyek végén egy-egy család juthat az országos döntőbe, amelyet június 22-én és 23-án rendeznek meg Vas és Zala megyében.
NMB-3603.jpgA döntőn résztvevő 20 család egy-egy 30.000 forint értékű üzemanyag-utalványt és értékes ajándékcsomagot kap, ezen kívül a 2-20. helyezett család egy hosszú hétvégére szóló belföldi üdülést is nyer. A játék fődíja egy Skoda Fabia Ambition típusú személygépkocsi.
Az érdeklődők jelentkezhetnek elektronikus úton a www.kozlekedikacsalad.hu internetes portálon vagy személyesen, a vetélkedő napján, a területi versenyek helyszínein. Az időpontokról, helyszínekről, a verseny pályázati feltételeiről, valamint annak ütemtervéről bővebb tájékoztatást a honlapon olvashatnak.

forrás: Rendőrség

Ez is érdekelhet!

Elkapták a füzesabonyi emberölés gyanúsítottját

Füzesabonyi otthonában holtan találtak egy 26 éves férfit. A helyszíni és a halottszemle adatai alapján …

%d blogger ezt szereti: