Breaking News
Home » Külföld » Az olasz partoknál kigyulladt egy migránshajó, négy holttestet találtak

Az olasz partoknál kigyulladt egy migránshajó, négy holttestet találtak

Kigyulladt, majd felrobbant egy migránsokkal teli hajó a dél-olaszországi Crotone térségében vasárnap, legalább négy ember életét veszítette, ketten eltűntek, és többen megsérültek.

A tengerben eddig négy személy holttestét találták meg, közöttük egy nő is van. További két embert keresnek, de sötétedéskor leállítják a kutatást.
Öt migráns sérült meg, közülük ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek, a közeli kórházakban kezelik őket.
A csoportot szállító motoros vitorláshajó vasárnap hajnalban érkezett meg a dél-olaszországi Calabria tartomány parti vizeire, a Crotone és Catanzaro közötti térségbe.
A járművön valamivel több mint húszan voltak, közöttük gyerekek is.
Az olasz pénzügyőrség hajója utolérte, és Crotone kikötőjébe akarta kísérni a migránshajót, de az útközben lángra kapott.
A pénzügyőrség katonái igyekeztek kimenekíteni a migránsokat, de a vitorláshajó egy része a tűztől felrobbant, és a fedélzetről szinte mindenki a vízbe esett. A helyszínre siető mentőegységek először három, majd még egy holttestet emeltek ki a vízből. Két pénzügyőr is megsérült, égési sebekkel és lábtöréssel vitték őket kórházba.
Az utóbbi éjszaka mintegy nyolcvan migráns érkezett Calabria partjaira, közel felük iráni és iraki állampolgár.
Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke a halálos kimenetelű esetet a kormány “felelőtlen és hasraütésszerű migrációs politikája tragikus csúcspontjának” nevezte.

 

Ez is érdekelhet!

Kamionban próbáltak meg határt lépni

A román-magyar közös ellenőrzés során találták meg a külföldieket. A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: