Breaking News
Home » Belföld » Átadták a gelsei önkéntesek új épületét

Átadták a gelsei önkéntesek új épületét

A több mint százéves múlttal rendelkező, önálló beavatkozásra jogosult Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület új épülettel gazdagodott. Az építkezéshez a hivatásos katasztrófavédelem, a helyi és a környező önkormányzatok, valamint vállalkozók is hozzájárultak.

Az augusztus 29-én megtartott ünnepi megnyitón Bérczi László tűzoltó dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője mondott beszédet, amelyben kiemelte a gelsei önkéntes tűzoltók hatékonyságát és felhívta a figyelmet az önkéntesek szerepvállalásának fontosságára. Emlékeztetett arra, hogy a Zala megyei egyesület fokozatosan fejlődött, és 2018-ban kiérdemelte „Az év önkéntes tűzoltó egyesülete” elismerést.

Egri Gyula tűzoltó ezredes, Zala megyei katasztrófavédelmi igazgató elismerően szólt a helyi tűzoltók munkájáról, mint mondta, Gelse távol esik más tűzoltóságoktól, így az önkéntesek munkája nagyon fontos a környező települések biztonsága szempontjából.

Baján Sándor, az egyesület elnöke megköszönte a katasztrófavédelem és az önkormányzatok támogatását, valamint köszönetet mondott kollégáinak, akik szabadidejüket feláldozva szolgálják a közösség érdekeit és óvják az emberek mindennapjait.

Ezt követően Rácz József, a község polgármestere ünnepi köszönőjében az önkormányzat támogatásáról biztosította az egyesületet, szintén hangsúlyozva az önkéntesek szerepének fontosságát.

A Gelse szívében elhelyezkedő épületet 2019-ben kezdték építeni, a munka az idén fejeződött be. Az újonnan elkészült szerállásban egy Steyr típusú tűzoltófecskendő, illetve egy Volkswagen Amarok található. A fejlesztés megvalósításában a katasztrófavédelem mellett jelentős támogatást nyújtott Gelse és a környező községek önkormányzatai, valamint a helyi vállalkozók.

A Gelsei Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2008-ban alakult újjá, majd 2015-ben megszerezte a minősítést és ezzel a jogot arra, hogy önállóan is beavatkozhasson káreseményeknél. Jelenleg hat településen önállóan, tizenegy településen pedig a hivatásos szervekkel közösen avatkozhatnak be az egyesület tagjai. Évente csaknem ötven alkalommal kell az önkénteseknek káresethez vonulniuk. A csapat jelenleg húszfős, de a létszám folyamatosan növekszik.

Fotó és infó: Kalamár Norbert tű. főhadnagy, Zala MKI, Katasztrófavédelem

 

Ez is érdekelhet!

Megölték az eltűntnek hitt nőt

A miskolci nyomozók őrizetbe vették a nő élettársát, aki a gyanú szerint olyan súlyosan bántalmazta …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: