Breaking News
Home » Hírek » 1,6 millió eurós költségből épült 8 kilométernyi kerékpárút

1,6 millió eurós költségből épült 8 kilométernyi kerékpárút

Közel 1,6 millió eurós költséggel, horvát-magyar együttműködésben épült összesen csaknem 8 kilométernyi kerékpárút Zalakaroson és a horvátországi Kőrösön (Krizevci).

A zalakarosi önkormányzat a szombati átadás kapcsán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt évtizedben mindkét városban jelentősen megnőtt az aktív és egészséges élet iránti érdeklődés, egyre többen töltik aktívan a szabadidejüket, a kerékpáros turizmus jelentősége folyamatosan növekszik. A meglévő gazdag természeti értékek és kulturális örökség, a kedvező földrajzi fekvés és a jelentős idegenforgalmi kapcsolatok miatt az aktív és szabadidős turizmusban komoly potenciál rejlik.
Az Interreg Magyarország-Horvátország Együttműködési Program keretéből csaknem 1,6 millió eurót nyert a két település. Összesen 7,8 kilométernyi kerékpárutat építettek vagy újítottak fel, ebből Zalakaroson 2,9 kilométernyi út készült, Kőrösön 4,9 kilométernyit alakítottak ki a 2018 tavaszán indult munkálatok során.
A kerékpárutak építésén kívül szakmai találkozókat és tanulmányutakat szervezett, kerékpáros térképet készített, a közeljövőben pedig egy nagyobb nemzetközi kerékpáros versenyt is közösen valósít meg a két város.
Zalakaroson idén kiemelt figyelmet fordítanak a kerékpáros programokra, ennek részeként keresik Magyarország első, akár biciklin ülve is elfogyasztható “bikefood” ételét, illetve szervezik meg a júniusi Mapei Tour de Zalakarost, ami mára az ország egyik kedvelt kerékpáros versenyévé nőtte ki magát.

 

Ez is érdekelhet!

Fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából

Fertőzött vetőburgonya érkezett Hollandiából két somogyi céghez, de sikerült megakadályozni a baktérium továbbterjedését – közölte …

%d blogger ezt szereti: