Breaking News
Home » Belföld » Zalai furgonos Schumacher

Zalai furgonos Schumacher

A zalai rendőrök továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a gyorshajtókra.

A gyorshajtás a vezető baleseti okok egyike, ennek ellenére Zala megye útjain rendszeresen találkoznak a rendőrök olyan járművezetőkkel, akik jelentősen túllépik a sebességhatárt. Lakott területen belül, Hahót község belterületén végeztek sebesség-ellenőrzést november 12-én a Nagykanizsai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai. A 74-es főút településen átvezető szakaszán mérték be azt a teherautót, melynek sofőrje a megengedett 50 km/h sebesség helyett 107 km/h sebességgel közlekedett, veszélyeztetve ezzel magát és a közlekedésben résztvevő többi járművezető és gyalogos testi épségét is.

A megengedett legnagyobb sebesség túllépése közlekedésbiztonsági kockázattal jár, és hatványozottan növeli a közúti balesetek és tragédiák bekövetkezésének lehetőségét és súlyosságát. A sebesség növelése esetén nő a lehetősége a sérülések súlyosságának, és fordítva is igaz: a sebesség mérséklése esetén csökken a sérülések súlyosságának kockázata. Alacsonyabb sebességnél egy döntési szituációban több ideje van a járművezetőnek mérlegelnie, és megfelelő döntést hozni a baleset elkerülése érdekében.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a fentiekre is tekintettel kiemelt figyelmet fordít a sebességhatárokat be nem tartó járművezetők forgalomból való kiszűrésére. Kérjük, hogy a sebességhatárokat minden esetben tartsák be, a közlekedés szabályinak megsértése súlyos és visszafordíthatatlan következményekkel járhat! A helyes közlekedési magatartással megelőzhetők a közúti tragédiák.

Ez is érdekelhet!

Pálinkaünnep vagy egyéni szórakozás Becsehelyen?

A pandémia küszöbén a második hullám közepén ne felejtsünk el megemlékezni egy igazi hungarikum megünnepléséről. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: