Breaking News
Home » Film » Szerdától három magyar városban a 17. MittelCinemaFest – Olasz Filmfesztivál

Szerdától három magyar városban a 17. MittelCinemaFest – Olasz Filmfesztivál

Tizennégy friss olasz filmet mutat be szerdától november 16-ig három magyar városban a 17. MittelCinemaFest – Olasz Filmfesztivál.

A Budapesti Olasz Kultúrintézet és az Istituto Luce-Cinecitta által szervezett fesztivál a legfrissebb olasz filmtermésből válogat. Az eredeti nyelven, magyar felirattal vetített alkotásokat a budapesti Puskin és Tabán mozikban, valamint részben a szegedi Belvárosi moziban és a debreceni Apolló moziban mutatják be – közölte a fesztivál szerdai budapesti sajtótájékoztatóján a Budapesti Olasz Kultúrintézet igazgatója. Gian Luca Borghese elmondása szerint a válogatás szeretne átfogó képet nyújtani a mai olasz filmművészetről, megmutatni, hogy az olasz mozi miként és mennyiféle módon közelítik meg a mai Olaszországot. A MittelCinemaFest ezért nagyobb részt olyan filmeket mutat be, amelyekkel máskor nem találkozhat a közönség a magyar mozikban, bár néhány alkotást Magyarországon is forgalmaznak majd – jegyezte meg. Gian Luca Borghese felhívta a figyelmet arra is, hogy több vetítésen a filmek alkotóival is találkozhat a közönség.
A program többek között olyan filmeket kínál, mint az idei Berlinalén díjat nyert Dafne és a Roberto Saviano regénye alapján készült Ragadozók, a több fesztiválon is méltatott Az én lányom, a San Sebastián-i Nemzetközi Filmfesztiválon díjazott Anyaság vagy Olaszország idei Oscar-nevezettje, Marco Bellocchio legújabb alkotása, Az első áruló. A mai olasz mozi egyik legfontosabb alkotójaként számon tartott Bellocchio a közelmúlt történelmének sötét évtizedeit eleveníti fel maffiatörténetében. A film központi alakja egy korábbi maffiózó, Tommaso Buscetta, akinek tanúvallomásával segített térdre kényszeríteni a szicíliai Cosa Nostrát – szólt a fesztivált nyitó alkotásról Gian Luca Borghese. Premier előtt lesz látható a részben Magyarországon készült Medvevilág Szicíliában című egész estés rajzfilm, valamint a magyar származású olasz író, Giorgio Pressburger A fehér közök törvénye című regényének filmes adaptációja. Gian Luca Borghese felhívta a figyelmet arra is, hogy több vetítésen a filmek alkotóival is találkozhat a közönség. A filmek egy részét Szegeden és Debrecenben is vetítik majd.

 

Ez is érdekelhet!

Tömeges adatvesztések és rendszerfeltörések várhatók

Tömeges adatvesztések és rendszerfeltörések várhatók jövőre az informatikai biztonsággal és védelemmel foglalkozó ESET legfrissebb jelentése …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: