Home » Film » Múlt Karácsony kritika

Múlt Karácsony kritika

A november szinte mindenkinek egyet jelent a karácsonyi készülődéssel, a lágy zenékkel és a mézes, szegfűszeges forralt bor és puncs illattal. Sokan már most számoljuk vissza hány nap múlva kell elviselni a rosszcsont kissrácot, aki minden évben elűzi a betörőket. Aki már unja, annak hoztunk egy igazán verhetetlen filmet, ami a mai napon debütál a mozikban itthon.

A Cinema City és a UIP Dunafilm jóvoltából tegnap este betekintést nyerhettünk az idei legjobb karácsonyi filmbe. A Múlt Karácsony című Paul Feig rendezésében megjelent filmen mindent lehet csak unatkozni nem. Van benne romantika, nevetés és lélekemelés.

A filmet George Michael a legendás Grammy-díjas zenész ikonikus dala alkotta. Ki ne hallotta volna már a Last Christmas? Mindenkinek megvan a maga története ehhez a számhoz, többnyire örömmel hallgatva, ahogy közeledik a karácsony, most viszont az ikonikus szám megkapta a hozzá illő filmet.

Oscar-díjas Emma Thompson (Bridget Jones babát vár, Értelem és érzelem és az Igazából szerelem) által írt forgatókönyv csak jót ígérhet, de amikor megtudtuk, hogy a rendező Paul Feig (A kém, Egy kis szívesség és a Koszorúslányok fűződik a nevéhez) már tudtuk, hogy meg kell nézni ezt a filmet.
Kate, akit Emilia Clarke játszik (Trónok harca) London utcáin keresi a saját életét. Az egyik pillanatban még egy sikeres gyermeket látunk, aki épp csodás hangjával árasztja el a közönséget, a másik pillanatban már 2017-ben a felnőtt leányzó egy kocsmában keresi élete értelmét. Egyik rossz döntése a másikat követi. Nagyon sok mai fiatal lehet szembesül majd saját magával, vagy talán még időben észbe kap, így tényleg a család minden tagjának ajánljuk a filmet, mert mindenki megtalálja magát benne.
Az egész évben karácsonyi boltban dolgozó lány egyszer csak belebotlik Tomba, akit Henry Golding (Crazy Rich Asians és az Egy kis szívesség) játszik. A fura fiú hatására Kate a maga köré szorgosan, de észrevétlenül épített falakat lebontja és megnyílik előtte egy olyan világ, aminek létezéséről mit sem sejtett. Aki most azt hiszik, hogy a romantikus idilli történet happy end-el itt most záródhat is téved. A két fiatalnak semmi nem sikerül, amikor épp London a legcsodálatosabb időszakát éli. Mindenki karácsonyi lázban ég és a szeretet ünnepére hangolódik, eközben Kate családja romokban, szerelmi élete porban, munkája van is nincs is. Izgalmat és lélekemelést ígér a film a végére egy olyan csattanóval, amire a film elején gondolni sem mernénk.

Mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt a csodálatos filmet. Nálunk 10/10 pontot ért el minden téren!

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.

Ez is érdekelhet!

Filmajánló – Portré a lángoló fiatal lányról

A Mozinet ismét egy izgalmas francia filmet hozott el hazánkba. A Portré a lángoló fiatal …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: