Home » Belföld » Magyarország csatlakozott két európai digitális együttműködési kezdeményezéshez

Magyarország csatlakozott két európai digitális együttműködési kezdeményezéshez

Magyarország 26. európai országként aláírta a kulturális örökség digitalizálását előmozdító együttműködési nyilatkozatot, valamint nyolcadik országként csatlakozott a kvantum-kommunikációs infrastruktúra fejlesztésének és bevezetésének előmozdítását szolgáló kezdeményezéshez – közölte az Európai Bizottság pénteken.

  A bizottsági tájékoztatás szerint az európai digitális együttműködési kezdeményezés célja, hogy a legmodernebb digitális technológiák felhasználásával összegyűjtse Európa gazdag kulturális örökségét. Célja, hogy javítsa hozzáférhetőségüket és növelje láthatóságukat, valamint bekapcsolja őket például az idegenforgalommal és az oktatással folytatott együttműködés támogatási rendszerébe.
Az összekapcsolt európai digitális rendszer emellett segít a kulturális örökséggel kapcsolatos természeti csapások, tömeges turizmus, környezetszennyezés és egyéb kockázatok kezelésében.
Ezenkívül Magyarország az európai kvantum-kommunikációs infrastruktúra fejlesztésének és bevezetésének előmozdítását szolgáló nyilatkozatot írt alá. Eddig nyolc EU-tagállam – Magyarország mellett Belgium, Németország, Olaszország, Luxemburg, Málta, Hollandia és Spanyolország – csatlakozott az együttműködéshez annak érdekében, hogy feltárja a kvantum-technológiák által kínált lehetőségeket, amelyek lehetővé teszik az európai digitális infrastruktúra kiaknázását – közölte az uniós bizottság.

 

Ez is érdekelhet!

Kukucs, itt a nyár

Melegszik az idő a jövő héten, vasárnap helyenként 30 fok is lehet, ezzel együtt továbbra …

%d blogger ezt szereti: