Breaking News
Home » Zene » Indul a Spotify Kids

Indul a Spotify Kids

A Spotify Kids nevű app hatezer olyan számot tartalmaz, amely garantáltan nem zaklatja fel a gyermekek lelkivilágát – ezeket a cég hősies kurátorai személyesen válogatták ki az ifjúság számára. A szolgáltatás első körben hatezer számmal indul el, először Írországban tették elérhetővé.

A Verge szerint a jövőben regionális válogatásokat is közreadnak, illetve ahogy nő a gyerek, a szülő kiterjesztheti az elérhető számok körét is, a techportál szerint olyan előadókkal, mint Taylor Swift, Ariana Grande vagy a Bruno Mars.

Ilyen avatárok közül lehet majd választani Fotó: Spotify

A kiválasztott számok nem tartalmazhatnak fegyverekről vagy erőszakról szóló utalásokat, ahogy káromkodás sem szerepelhet bennük. A szolgáltatás egyfelől azt ígéri, hogy a gyerekek maguk választhassák ki, mit szeretnének hallgatni a szigorú szelekción átesett kínálatból, másrészt megkíméli a szülőket attól a sokktól, amikor feltétlenül Baby Sharkot vagy Halász Juditot ajánlgat nekik a Spotify.

Száz év tapasztalat

A cég az appot három év feletti gyerekeknek ajánlja, és külön hangsúlyozta a számok gondos válogatását: a boldogtalan döntőbizottságnak a közlemény szerint összesen száznál is több évnyi tapasztalata van a gyerekekre optimalizált tartalmak összeállításában. A meg nem nevezett szakértők többek között a Nickelodeonnál, a Disney-nél és a svéd közszolgálati médiánál szereztek az eddigiekben tapasztalatot.

Az alkalmazás nem tartalmaz majd reklámokat, bár ez a cégnek is könnyebbséget jelent abból a szempontból, hogy így nem kell megfelelniük a gyerekekre vonatkozó különböző reklámtörvényeknek, igaz, a Verge szerint egyéb, nem reklámoptimalizálási célból a program azért gyűjti és meg is osztja majd a felhasználó adatait.

A szakértők által összeállított lejátszási listákon külön előadóra vagy számra nem lehet majd keresni, a szülők pedig tovább szigoríthatják a cenzúrát, ha van olyan gyerekeknek szóló dal, amit kifogásolhatónak vagy egyszerűen csak pokolian idegesítőnek találnak.

Forrást köszönjük a Qubit.hu-nak!

Ez is érdekelhet!

90 évek slágere mai popikonokkal

A legnagyobb szinte mindenki által ismert magyar bulisláger új köntösben új életre kelt. A “mai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: