Home » Időjárás » Időjárás vasárnap estig

Időjárás vasárnap estig

   Várható időjárás az ország területén vasárnap estig:

Változó vastagságú fátyolfelhőzet, illetve estig néhol gomolyfelhőzet lesz az égen, majd éjszaka észak felől csökken a felhőzet, vasárnap pedig túlnyomóan derült idő várható. Csapadék nem lesz. Nagy területen megélénkül, főként az Alföldön meg is erősödik az északnyugati, majd az északkeletire forduló szél.
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -5 és +3 fok között alakul, de a fagyzugos, szélvédett helyeken -7 fok is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap 7 és 12 fok között alakul

 

   Időjárási helyzet Európában:

Kelet-Európa időjárását egy hatalmas kiterjedésű ciklon alakítja, amely miatt arrafelé sok a felhő, és több helyen fordul elő csapadék. Ennek halmazállapota a Kelet-európai-síkság déli, délkeleti részén eső, északon és nyugaton hó. A légörvényhez kapcsolódó hullámzó frontrendszer a Fekete-tengeren és a Balkán-félszigeten át Észak-Olaszországig húzódik, amely mentén szintén eső esik, csak a hegyekben fordul elő havazás. Ugyancsak ciklon okoz csapadékos időt a Brit-szigetek és Franciaország, illetve a Németalföld területén. Európa más részein anticiklon helyezkedik el, amelynek középpontja az Azori-szigetek térségében van, de kelet felé elnyúlik Németország és Skandinávia felé. Ezeken a helyeken csapadékmentes az idő, kevés a felhő, az északabbra lévő területek időjárására pedig sarkvidéki eredetű hideg és száraz légtömeg van hatással. Vasárnap estig a Kárpát-medence időjárását is magasnyomás alakítja, a fent említett hideg légtömeg csak érinti térségünket, annak nagy része a Kárpátoktól keletre vonul el.

Ez is érdekelhet!

Megdőlt a kerékpáros “Everest-mászás” rekordja

Az ausztrál Lachlan Morton megdöntötte a kerékpáros Everesting rekordját, amely során a lehető legrövidebb idő …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: