Breaking News
Home » Hírek » Útinfó » Előre bejelentett torlódások, lezárások a mai napra

Előre bejelentett torlódások, lezárások a mai napra

Rendezvények:
Szüreti rendezvények miatt forgalomkorlátozásra, rendőri irányításra kell számítani az alábbi településeken:
–    5-ös főúton Alsónémediben, (13.00-15.00)
–    31-es főúton Mendén, (11.30-12.30)
–    38-as főúton Tokajban, (14.00-14.30)
–    40-es főúton Albertirsán, (10.30-14.15)
–    Soltszentimrén, (14.00-17.00)
–    Tázláron, (13.00-15.00)
–    Szentlőrinckátán, (14.00-18.00)
–    Monoron, (14.00-17.00)
–    Hajdúsámsonban (13.00-18.00)
Az 57-es főutat Pécsen, a Maléter Pál úton, egy rövid szakaszon lezárják kulturális rendezvény miatt. A forgalmat önkormányzati utakra terelik. (10.00-23.00)
A 66-os főúton, sportrendezvény miatt a Baranyajenő-Gödre-Szentbalázs-Sántos-61-es főút útvonalon forgalomkorlátozásra, helyenként félpályás lezárásra, rendőri irányításra kell számítani 9.00 és 17.00 között.
Szigetmonostoron kulturális rendezvény miatt lezárták a Fő utca egy részét, kerülni a környező utcákon lehetséges. (1113-as jelű út, vasárnap 10.00-ig)

Villányban kulturális rendezvény miatt lezárták a Baross Gábor és a Damjanich János utcát, a forgalmat önkormányzati utakra terelik. (5705-ös út, vasárnap 24.00-ig)

Móron kulturális rendezvény miatt lezárják a Dózsa György utca egy rövid szakaszát, a forgalmat önkormányzati utakra terelik el. (8127-es út, 16.40-tól 17.45-ig)

—————————————————————————————————————–

Az M1-es autópályán Budapest és Tatabánya között, két hosszabb szakaszon a 19-es és a 31-es km, illetve a 40-es és az 57-es km között végeznek burkolatfelújítási munkákat. Mindkét irányban sávelhúzásos forgalomterelésre számítsanak.
– A munka kapcsán a Hegyeshalom felé vezető oldalon, a 43-as km-nél lévő Óbarok pihenőt több hétre lezárták.  Üzemanyagot a 28-as km-nél a Zsámbéki pihenőben, vagy később az 57-es km-nél a Tatabánya pihenőhelyen lehet vásárolni.
Napközben a terelt szakaszok környékén gyakran alakul ki torlódás, ezért érdemes hosszabb menetidővel számolni.
– a 135-ös km-nél lévő Börcs pihenőt mindkét oldalon zárva tartják. A közelben a 144-es Lébény pihenő vagy a 119-es km-nél lévő Arrabona pihenőhely elérhető.

Az M5-ös autópályán, a 91-es km-nél, a Kecskemét-dél csomópontban továbbra is mindkét irányban zárva van az 54-es főúti csomópont le- és felhajtó ága. A kerülőút Budapest felől a Kecskemét-észak csomóponton keresztül a 445-ös főút felé vezet. A Röszke irányából érkezők pedig a Kiskunfélegyháza-észak csomóponton keresztül az 5-ös főút felé tudnak kerülni.
(Forrás: A-WAY ITE Autópálya Zrt.)

Az M7-es autópályán,
– a 88-as km-nél, a balatonvilágosi csomópont közelében a 710-es főút majdani csatlakozó csomópontját építik. A leálló sávot mindkét oldalon elkerítették a forgalom elől, de Letenye felé csak két szűk sáv használható, egy rövid szakaszon.
– a balatonvilágosi szakaszt felújítják. A Letenye felé vezető sávokat a 90-es és a 96-os km között lezárták, a forgalmat átterelik a Budapest felé vezető oldal belső sávjára. A főváros felé közlekedők a külső- és a leálló sávot használhatják.
– a 175-ös km-nél lévő holládi csomópontban kerékpárhidat építenek. A munkaterületnél a belső sávot mindkét oldalon még zárva tartják.

Az M31-es autópályán, az M0-s autóút felé a 11-es km-nél, valamint a 7-es és az 5-ös km között betontáblát cserélnek ki a főpályán, így a munkaterületeknél a külső sávot lezárták.

Az M35-ös autópályán, a Debrecen-észak csomópont közelében a 34-es km-nél új csomópontot építenek. Mindkét oldalon sávelhúzással terelik a forgalmat, sebességkorlátozás mellett.

Az M0-s autóúton,
– az M1-es autópálya felé, a diósdi tető és az M7-es autópálya között a burkolatot javítják. A 7-es és a 3-as km között két szakaszon a külső sávot lezárták, de a munkaterület mellett még két sáv használható.
– Nagytétény és Dunaharaszti között továbbra is 12 km hosszan van zárva az M1-es felé vezető oldal. A felújítási munkák ideje alatt a járműveket az ellenkező oldalon vezetik, két-két szűkített sávon. Az M51-es autóút csomópontjánál rövidítettek a terelésen, ezzel könnyebbé vált a felhajtás az M0-s autóútra.
– az M1-es autópálya felé, a 19-es km-nél lévő szigetszentmiklósi csomópont felhajtóága újra használható, de aki a szigetről szeretne feljutni az autóútra, készüljön rá, hogy csak egy rövid gyorsítósávon teheti ezt meg, így erős forgalom esetén nehéz besorolni a teherautók közé.
A következő, 16-os km-nél lévő halászteleki kijárat még zárva van, így az M5-ös felől érkezők a Csepel-szigetre csak Szigetszentmiklósnál, a 19-es km-nél tudnak kihajtani. Ha azt elmulasztják, akkor már csak a 6-os főúti csomópontban, a budafoki kijáratnál van lehetőség visszafordulni.

Megnyitották az M2-es autóutat, az M0-s autóúttól Vác-dél csomópontjáig, ezzel Vácig már 2×2 sávon, fizikai elválasztás mellett haladhat a forgalom.

Az M15-ös autóúton, az 1-es és a 12-es km között a Rajka felé vezető oldalon, már a felújított útpályán halad a kétirányú forgalom.
– a 2-es km-nél lévő 1-es főúti csomópontban, az M1-es autópálya felé lezárták a le- és a felhajtó ágat. A javasolt terelőutakat sárga táblák jelzik.
– a 14-es km-nél, a rajkai csomópontban a határ felé vezető oldalon már megnyitották a lehajtóágat, ugyanakkor Rajka felől, az M15-ös autóútra, az M1-es autópálya felé jelenleg nem lehet felhajtani.

Átadták a forgalomnak az M44-es autóút Tiszakürt-Kondoros (39-es és 100-as km) közötti szakaszát. Az autóúton 2×2 sávon lehet közlekedni, a szakaszon engedélyezett legnagyobb sebesség 110 km/óra.

Az M70-es autóúton a korszerűsítési munka miatt a 3-as és a 17-es km között a forgalmat a Tornyiszentmiklós felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sávon lehet közlekedni. A terelés miatt a 11-es km-nél, a muraszemenyei csomópontban az M7-es felé vezető oldalon nem lehet az autóútról le-, illetve az autóútra felhajtani.
A 15-ös km-nél lévő Csörnyeföldi pihenőt is zárva tartják még mindkét oldalon.

A 3-as főúton Kerecsend és Füzesabony között, a 121-es km-nél új csomópontot építenek. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 3-as főutat az M30-as autópálya építése miatt lezárták Novajidránynál. A forgalmat a településen keresztül terelik és egy ideiglenes terelőúton engedik vissza a járműveket a 3-as főútra.  (229-232 km)

A 4-es főúton, Abony elkerülő szakaszán a 77-es km-nél építési munka miatt mindkét irányban sávlezárás lassítja a forgalmat. A 401-es főúti csomópontban a Szolnok felől érkezők nem tudnak Abony, illetve Cegléd felé lekanyarodni. A javasolt terelőutat sárga táblák jelzik.

A 6-os főúton,
– Szigetvár nyugati határában a 233-as km-nél körforgalmúvá építik át a csomópontot. Napközben forgalomkorlátozásra készüljenek!
– Darány belterületén a 249-es és a 251-es km között fenntartási munkákat végeznek. Félpályás lezárásra, jelzőőrös irányításra kell számítani.

A 8-as főúton,
– a 61-es km-nél lévő Márkói-völgyhídon a Herend felé tartó oldalon lezárták a külső sávot, mert javítják a burkolatot.
– az osztrák határ közelében a rábafüzesi átkelő előtt Gasztonynál (177-es km), Rönöknél (184-es km), valamint Jakabházánál (186-os km) az M8-as gyorsforgalmi út építéséhez szükséges szállítási munkálatok miatt útszűkületen kell áthaladni. A szállítások alkalmával időnként jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 11-es főúton Tahitótfaluban, a hídfőnél, közműépítés miatt félpályás útlezárást vezettek be. A 30-as km-nél a forgalmat jelzőlámpa irányítja, rendszeres a torlódás. A korlátozás miatt a hídról jövők nehezen tudnak csatlakozni a főút forgalmához. Az erre tartóknak akár 10-15 perccel is hosszabb lehet a menetideje.

Balassagyarmaton, a 22-es főút 23-as km-énél csőtörés miatt félpályás útlezárás van érvényben. Az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik.

A 24-es főúton, Sirok és Egerbakta között felújítási munkákat végeznek. A 42-es és a 48-as km között a fél útpályát lezárták. Napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 25-ös főúton csatornázás miatt sávlezárásra, illetve félpályás lezárásokra kell számítani:
–  Egerben a 11-es km-nél,
– Borsodnádasdon az 55-ös km-nél,
– Járdánháza és Arló között, (61-es és 62-es km)
– Ózd bevezető szakaszán, a 64-es km közelében.

A 27-es főúton a 15-ös km-nél a szendrőládi Bódva-hidat javítják. Félpályás lezárás mellett dolgoznak.

A 31-es főúton,
– a maglódi szakaszon a 28-as km-nél parkolósávot alakítanak ki félpályás lezárás mellett.
– Szentmártonkátán, az 55-ös km-nél közműépítés kezdődött. Várhatóan a hónap közepéig egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom. Az áthaladási elsőbbséget táblák jelzik.

A 32-es főúton, Jászfényszaru és Jászberény között útépítők dolgoznak. A 10-es és 25-ös km között szakaszos félpályás lezárásokra és jelzőlámpás forgalomirányításra kell készülni!

A 33-as főúton, Tiszafürednél, a 33-as km-nél burkolathiba miatt csak egy sávon, váltakozó irányban engedik a forgalmat, jelzőlámpa irányít.

A 34-es főúton, Kunmadaras belterületén a 21-es km-nél csatornáznak. A munkaterületnél jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

A 35-ös főutat Debrecenben, a Böszörményi úti szakaszon lezárták a hagyományos őszi kirakodó vásár miatt. A forgalmat önkormányzati utakra terelik el. (79-81 km).

A 37-es főúton, Gesztelynél a Hernád-híd dilatációs szerkezetét javítják. A 7-es km-nél a Szerencs felé vezető oldalon a külső sávot lezárták.

Békéscsaba keleti elkerülőjén, a 44-es és a 47-es főút közös szakaszán megváltozott a forgalmi rend a vasút mellett. Az M44-es autóút építése miatt a járműveket egy ideiglenes terelőúton, illetve egy körforgalmú csomóponton keresztül vezetik el.  (44-es főút 120 km, 47-es főút 124-125 km)

A 47-es főúton, Debrecen déli határában a 7-es km-nél új csomópontot építenek, ezért ott időszakosan útszűkületre, illetve félpályás lezárásra kell számítani.

A 48-as főúton, Debrecen és az országhatár között útépítők dolgoznak, helyenként félpályás lezárásra kell számítani, több helyen jelzőlámpa szabályozza az áthaladási elsőbbséget.  (9-30 km)

Az 53-as főúton, Akasztó és Dunatetétlen között a 13-as és a 17-es km között útépítés miatt útszűkületen kell áthajtani, de időnként félpályás lezárásokra kell számítani.

Az 54-es főúton,
– az M5-ös autópálya csatlakozásánál átépítik a burkolatot és új körforgalmú csomópontok épülnek. A 6-os km-nél félpályás korlátozást vezettek be. A főútról jelenleg nem lehet felhajtani az M5-ös autópályára sem Budapest, sem pedig Szeged felé.
– Császártöltés belterületén kerékpárutat építenek. A 72-es km-nél félpályás korlátozás mellett haladhatnak a járművek.

A 61-es főúton, Pincehely belterületén a Kapos-hídon, annak jelenlegi műszaki állapota miatt csak egy nyomon, váltakozó irányban halad a forgalom. A 43-as km-nél jelzőlámpa irányítja a járműveket.
A hídon 16 tonnás súlykorlátozás van érvényben, így az ennél nehezebb össztömegű járműveknek terelőutat jelöltek ki az M7-es autópálya felé.

A 71-es főúton, Badacsonytomaj átkelési szakaszán a 75-ös és a 78-as km között optikai kábelt kötnek be, emiatt a fél útpályát két helyen is lezárták. Munkanapokon reggel 7 órától 18 óráig jelzőőrök irányítják a forgalmat.

A 76-os főúton,
– Balatonszentgyörgy térségében az 6-os km-nél a burkolatot javítják. A félpályás lezárásnál jelzőtábla irányít.
– Alsónemesapáti térségében a 48-as és 50-es km között építési munka miatt sávzárásra kell számítani. Az építési területnél egy rövid szakaszon, a forgalmat helyben kiépített terelőútra irányítják.

Farmoson, a 311-es főút Szelei úti szakaszán, a 11-es km közelében közműépítés miatt csak egy sáv járható. Az elsőbbségi viszonyokat táblák jelzik.

A 403-as főúton, Nyírtura közelében átépítik a sényői kereszteződést. A 13-as és 14-es km között a fél útpályát lezárták

A 471-es főúton, Debrecen és Hajdúsámson között a bővítési munkák miatt a 3-as és 7-es km között két helyen is félpályás korlátozás van érvényben. A reggeli és délutáni csúcsidőszakban jelzőőr segíti a közlekedést.

A 610-es főúton, a kaposmérői ipari park építési munkái miatt a 13-as km-nél jelzőlámpa, időnként pedig jelzőőr szabályozza a váltakozó irányú forgalmat.

A 762-es főúton, Zalaegerszegen a Hock János utcában közműépítés miatt jelzőlámpa irányítja a váltakozó irányú forgalmat.  (57-es km)

Lezárták a Bicske és Mány közötti út egy részét a Csabdi-halastónál, mert felújítják a Szent László-patak hídját. A forgalmat a bicskei 1-es főúti körforgalmú csomópont után a bevásárló központ melletti Csabdi útra irányítják, majd az M1-es autópályával párhuzamos terelőúton vezetik, amit sárga táblák is jeleznek. (1104-es jelű út)

A Dunakeszi és Fót közötti úton, az M2-es autóút feletti hídon csak egy sáv járható, melyen csak a Fót felől Dunakeszi felé tartók haladhatnak. Dunakeszi felől Fótra a Kossuth Lajos utca – Németh Kálmán utca útvonalon lehet eljutni. (2101-es jelű út)

Sümeg belterületén, a Kossuth Lajos utca és az Árpád utca találkozásánál körforgalmat építenek, ezért a 17-es km-nél lezárták a kereszteződést. Kerülni a sárga táblákkal kijelölt önkormányzati utakon lehet.  (7319-es és 7327-es es jelű utak)

A Fertőrákos és az országhatár közötti utat felújítják, ezért azt lezárták. Kerülni Sopron felé lehet. (8532-es jelű Fertőrákos-országhatár összekötő út)
(Forrás: NIF Nemzeti Infrastuktúra Fejlesztó Zrt.)

Az M85-ös gyorsforgalmi út építése miatt a 84-es főútról a Peresztegre vezető utat lezárták. Kerülni Nagycenk felé lehet.

Veszprém megyében teljes hosszában lezárták az Iszkáz bekötő utat, a település központja és a 8-as főút között, mert felújítják. A forgalmat Karakószörcsök felé terelik el.

Megváltozott a balatoni komp menetrendje. Szántódrévből 6.40-től 18.40-ig, Tihanyrévből 7.00-tól 19.00 óráig, 40 percenként szállítják a járműveket.
(Legközelebb november 4-én lesz változás!)

A Tisza középső szakaszán Vezsenynél a komp 6:30-tól közlekedik, Nagyrévnél pedig még javítják a kompot, emiatt az nem közlekedik. Ezt követően is bizonytalan lesz az átkelés a folyó alacsony vízállása miatt.
A Tiszán Tímár – Zalkod között a komp ismét üzemel.
A Szamoson Szamossályi és Porcsalma között az alacsony vízszint miatt még szünetel az átkelés.

A kamionstop ma 22 órától vasárnap 22 óráig lesz érvényben. Szeptember 1-től az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem lehet “hazamenni”, ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozott!

Ez is érdekelhet!

Újra élnek a határellenőrzések

Az új koronavírus-járvány elleni védekezés részeként 2020. március 12-én 0 órától a rendőrség újra ellenőriz …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: