Breaking News
Home » Belföld » Csókot egy CSOK-ért?

Csókot egy CSOK-ért?

IMG_20190404_135117.jpg
Július 1-jétől indul a Falusi CSOK, a kormány legutóbbi ülésén döntött a támogatás részletszabályairól – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Összesen 2486 ötezer lélekszám alatti, csökkenő lakosságszámú települést érint a program, amely a tanyákra teljes egészében, országosan kiterjed – tudatta Gulyás Gergely.

A Falusi CSOK-tól azt várják – mondta a miniszter -, hogy segítse a vidék népességmegtartó erejét, hogy ne néptelenedjenek el a falvak.

A támogatás legmagasabb értéke 1 gyermeknél 600 ezer, 2 gyermeknél 2,6 millió, 3 gyermeknél pedig 10 millió forint, ami lakásfelújításra, használt és új lakás vásárlására egyaránt igénybe vehető. Vásárlásra – új lakás kivételével – legfeljebb a támogatási összeg fele fordítható.

Meghatároztak továbbá minimális négyzetméterhatárokat – követve ezzel az általános csok szabályait -, a visszaélések kiszűrésére pedig feltételül szabják a legalább egyéves folyamatos – a legmagasabb támogatási összegnél kétéves – biztosítási jogviszonyt, az erkölcsi bizonyítványt, valamint azt, hogy közeli hozzátartozótól, saját tulajdonban álló gazdasági társaságoktól nem lehet ingatlant vásárolni. A lakásban kötelező bentlakást pedig a jegyzők bevonásával készülnek ellenőrizni – ismertette.

A takarékszövetkezetekre kiemelt partnerként számítanak a Falusi CSOK folyósításában – tette hozzá. Tudatta továbbá, hogy a Falusi CSOK igénybevételéhez a bankok más szolgáltatás igénybevételét nem írhatják elő.

Ez is érdekelhet!

Trianon 14 évesen

E sorok írója – Padányi Viktor – akkoriban 14 éves fiú volt és negyedikes gimnazista. …

%d blogger ezt szereti: