Home » Hírek » Útinfó » Belföldi útinfók csütörtökre

Belföldi útinfók csütörtökre

Az M1-es autópályán két hosszabb szakaszon is forgalomterelésben lehet közlekedni a felújítási munkák miatt, a 17-es és a 29-es, valamint a 45-ös és az 57-es km között. Biatorbágy, illetve Tatabánya térségében is, mindkét munkaterületnél sávelhúzással biztosított mindkét irányban a 2-2 forgalmi sáv.

Hegyeshalom felé a 26-os jelű zsámbéki (herceghalmi) csomópontot lezárták és a közeli zsámbéki pihenő sem használható. Kerülni a Sasfészek-tó pihenőn keresztül az 1-es főút felé lehet, ahonnan a bicskei csomópontnál térhetnek vissza az M1-esre.

Az ellenkező oldalon, a főváros felé, az 56-os és a 45-ös km között a járműveket a leálló sávra, illetve a Hegyeshalom felé vezető oldal belső sávjára terelték. Az 56-os jelű Tatabánya-Óváros csomópontot már megnyitották a forgalomnak

A Harkályos pihenőt mindkét oldalon továbbra is zárva tartják.

Budapest felé, a 17-es km-nél lévő biatorbágyi csomópont sem használható, azt is lezárták.

– Hegyeshalom felé, a bicskei szakaszon a 31-es és a 36-os km között a leálló sávot zárták le, a forgalmi sávokat pedig leszűkítették. Napközben -rövid szakaszokon- a külső sávot is elkerítik a járművek elől. A 33-as és a 35-ös km között a leálló sáv mellett a kapaszkodó sávot is lezárták.

– Szárligetnél a 46-os km-nél, az új csomópont már mindkét oldalon használható.

– a 135-ös km-nél lévő Börcs pihenőt mindkét oldalon még zárva tartják. A közelben a 144-es Lébény pihenő, vagy a 119-es jelű Arrabona pihenőhely érhető el

– Mosonmagyaróvár térségében a Lajta pihenőt már megnyitották, de Budapest felé a 158-as km-nél a pihenőbe útszűkület mellett lehet behajtani.

 

Az M1-es és az M7-es autópályák közös szakaszán a budaörsi bevásárló központoknál az autópálya fölötti hidat felújítják. A munkaterületnél, a híd alatt mindkét oldalon sávlezárás mellett dolgoznak. A Balaton felé a lehajtó ágon, Budapest felé a gyorsító sávon van korlátozás.

 

Az M3-as autópályán, a Kál és Füzesabony közötti szakaszon az M25-ös autóút csatlakozási csomópontjánál a pálya fölötti információs táblákat állítják fel, emelik a helyükre. Ma a 109-es km-nél dolgoznak, mindkét oldalon sávlezárás lesz érvényben, és a főváros felé tartókat a beemelés idejére 5-10 perces időtartamra megállítják majd.

 

Az M5-ös autópályán,

– az ócsai elágazás és Budapest határa között délelőtt a burkolati jeleket újítják fel. A főváros felé tartókat a 26-os és a 19-es km között reggel 8-tól délig szakaszosan a külső sávba terelik.

– a z Inárcsi pihenőhely és az Örkény közötti szakaszon, a műszaki átjárókat takarítják. Reggel fél 8 és délután 1 óra között mindkét oldalon a belső sáv lezárásra lehet számítani.

– a füves területeket kaszálják napközben. Budapest felé Kistelek és Kecskemét között reggel 8 és este 7 óra között az aktuális munkaterületnél a 127-es és a 101-es km között a külső sávba terelik át.

– a Kiskunfélegyháza és Csengele közötti szakaszon, aszfaltmagminta vétele miatt, fél 8 és fél 5 között mindkét oldalon váltakozó sávlezárásra lehet számítani.

– Kecskemét és Kistelek között a víznyelő rácsokat tisztítják. Reggel fél 8-tól este 7 óráig a 126-os és a 141-es km között, mindkét oldalon a belső sáv lezárásra lehet számítani.

 

Az M7-es autópályán,

– Letenye felé a 175-ös jelű holládi csomópontban a le- és a felhajtó ágat is lezárták, mert a csatlakozó úthoz körforgalmú csomópontot építenek. Helyette a 170-es jelű balatonkeresztúri, vagy a 180-as km-nél a sávolyi csomópont használható. Budapest felé nincs korlátozás.

– a 206-os km-nél lévő, Nagykanizsa-kelet csomópontot átépítik, ezért azt mindkét oldalon lezárták. Így a 7-es főútról ott már nem lehet felhajtani az autópályára. Kerülni a 211-es jelű, Nagykanizsa-Centrum csomóponton keresztül lehet!

– a füves területeket kaszálják napközben. Martonvásár és Székesfehérvár között reggel fél 8 és délután fél 6 között a Balaton felé haladókat az aktuális munkaterületnél a 30-as és a 60-as km között a külső sávba terelik át.

 

Az M8-as autópályán, a Pentele-hídon a dilatációs szerkezetet javítják. Az M6-os autópálya felé, a 80-as és a 82-es km között mindkét sávot lezárták, a járműveket a leálló sávon engedik el.

 

Az M15-ös autópályán a Rajka határátkelő kilépő oldalán a 14-es km-nél, forgalomtechnikai ok miatt a két sávból csak a külső sáv használható.

 

Az M30-as autópályán,

– Nyékládháza térségében aszfaltoznak. A Miskolc felé tartókat a 15-ös és a 17-es km között várhatóan szombat délutánig a belső sávba terelik.

– szintén Miskolc felé, de a 12-es és 13-as km szelvények között a sávokat irányonként elválasztó területet tisztítják. A belső sávot zárják fél 9-től este 6-ig, a járműveket a külső sávba terelik.

 

Az M31-es autópályán, Nagytarcsa térségében a sérült betonelemeket javítják. Az M3-as autópálya felé haladók a 3-as km-nél csak a belső sávon autózhatnak.

 

Az M43-as autópályán, Csanádpalotánál, a magyar-román határ előtt a járműveket az országhatár felé az 54-es jelű nagylaki kijáratnál leterelik. A kamionokat a csomóponti felhajtón visszaengedik az M43-asra, a személyautókat pedig Nagylakon keresztül a 43-as főútra terelik.

Így Románia felé az M43-as autópályán Csanádpalota határátkelőnél csak teherautók, a 43-as főúti átkelőnél, Nagylaknál pedig csak személyautók léphetnek át Romániába.

 

Az M0-s autóút déli szakaszán,

– az M5-ös autópálya felé, Nagytétény térségében a 13-as km-nél folytatják a zajvédő fal építését. Emiatt a 6-os főúti csomópontot az M5-ös felé lezárták. Így a budafoki kijáratnál az M1-es irányából érkezők nem tudnak a 6-os főútra lehajtani. Nekik már korábban, a 11-es kijáratnál az M6-os autópálya felé kell kerülni, és ott az első érdi, 18-as jelű kijáratnál tudnak majd a 6-os főútra rákanyarodni. Az M5-ös felé sem lehet felhajtani az autóútra a 6-os főútról. Kerülni az M6-os autópályán keresztül lehet!

– az M1-es autópálya felé a 16-os jelű halásztelki csomópont felhajtó ágát már megnyitották, de lehajtani továbbra sem lehet. A közelben a csepeli gerincúti (leshegyi) csomópontot is lezárták, így az M5-ös felől érkezők a Csepel-szigetre jelenleg csak a szigetszentmiklósi csomópontnál tudnak lehajtani.

 

Az M2-es autóúton,

– a Vácot elkerülő szakaszon aszfaltozás kezdődött. A Budapest felé vezető oldalon a 45-ös és a 43-as km között a külső sávot elkerítették. A munkavégzés miatti korlátozás várhatóan péntek délutánig tart.

– ugyancsak a váci szakaszon napközben a burkolatot javítják. Az aktuális munkaterületnél a 37-es és a 48-as km között mindkét oldalon sávlezárásra lehet számítani, a járműveket munkaidőben jelzőőrök irányítják.

 

Megváltozott a forgalmi rend az M4-es autóúton Abony elkerülő szakaszán. A 86-os km-nél az Újszilvásra vezető út csomópontját mindkét irányban véglegesen lezárták. Kerülni a 4-es főút 311-es főút útvonalon keresztül, vagy a 4-es főút Abony útvonalon lehet.

 

 

Az 1-es főúton,

– Budaörsön, a 6-os km-nél kapubejárót építenek, útszűkület követel figyelmet.

– Biatorbágy közelében, a 14-es és a 15-ös km között új csomópontot építenek, mindkét oldalon útszűkület van érvényben.

– Almásfüzitő átkelési szakaszán csatornáznak. A 75-ös km-nél a fél útpályát felbontották.

 

A 2-es főúton

– Dunakeszi közelében, a 14-es és a 16-os km között új kerékpárutat építenek, mindkét oldalon sávelhúzással halad a forgalom.

– a 28-as km-nél, Göd térségében vízvezetéket építenek. A munkaterületeknél útszűkület követel figyelmet.

 

A 3-as főúton,

– Gödöllőn, a Szabadság úton a 30-as km-nél a vasúti pályarekonstrukció miatt kell továbbra is forgalomkorlátozásra készülni.

– a 208-as és a 209-es km között átépítik a Halmajra vezető út csomópontját, emiatt a fél útpályát lezárták. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

– Novajidránynál, a 229-es és a 232-es km között lezárták a főutat az M30-as autópálya építése miatt. A forgalmat a településen keresztül terelik, és egy ideiglenes terelőúton engedik vissza a járműveket a 3-as főútra.

 

A 4-es főúton,

– Ceglédbercelen, a főút Pesti úti szakaszán, az 59-es km-nél lévő vasúti átjárót felújítják, ezért azt lezárták. A járműveket a Csertői úton át terelik ki az M4-es autóútra, majd a 311-es főúton keresztül lehet visszatérni rá.

– Abony elkerülő szakaszán, a 77-es km-nél építési munka miatt mindkét irányban sávlezárás van érvényben. A 401-es főúti csomópontban a Szolnok felől érkezők nem tudnak Abony, illetve Cegléd felé lekanyarodni.

– Kabánál a 188-as és a 189-es km-nél a cukorgyári út becsatlakozását építik ki, ezért útszűkület mellett halad a forgalom. A Cukorgyárhoz nem lehet egyik irányból sem bekanyarodni.

 

A 402-es főúton, Szolnokon, a Tószegi úton, a 4-es főút és a kórház közötti útszakasz felújítása a befejezéséhez érkezett. A kétszer két sávos szakaszon még időszakosan sávlezárások várhatók.

A 4-es főúton pedig a főváros irányából érkezőknek, valamint a Szent István Tisza-híd felől érkezőknek is a lehajtósávon útszűkületen kell áthajtani.

 

A 6-os főúton,

– Százhalombatta határában a 30-as km közelében két rövid szakaszon is félpályás korlátozás van érvényben, a vasúti pályához kapcsolódó építési munkák miatt. (Fontos, hogy az áthaladási elsőbbséget jelzőtáblák jelzik, így fokozott figyelmet kérünk!)

– Dunakömlőd és Paks között, a 107-es km-nél, ahol korábban megcsúszott az út menti löszfal, már nincs sávlezárás, csak útszűkület és 70 km/h-s sebesség korlátozás van érvényben!

– Hidas és Mecseknádasd között több szakaszon felújítják a burkolatot. A 163-as és a 166-os km között csak egy sáv járható, irányonként váltakozva. Munkaidőben jelzőőrök irányítják a járműveket.

– Szigetváron a Somogyapátiba vezető út kereszteződésében körforgalmú csomópontot építenek. A 233-as km-nél a félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

 

A 8-as főúton,

– Székesfehérvár elkerülő szakaszán, a 14-es km-nél javítási munka miatt a Csór felé vezető oldalon a külső sávot lezárták.

– Veszprém közelében építési munka miatt a 46-os és a 48-as km között a Herend felé vezető oldalon a külső sávot lezárták.

– a Körmend és Vasvár közötti Magyarszecsődön csatornáznak. A 159-es km-nél útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.

– az osztrák határ közelében a rábafüzesi átkelő előtt Gasztonynál (177-es km), Rönöknél (184-es km), valamint Jakabházánál (186-os km) az M8-as gyorsforgalmi út építéséhez szükséges szállítási munkálatok miatt útszűkületen kell áthaladni. A szállítások alkalmával időnként jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 12-es főúton,

– Nagymaroson egy korábbi csőtörés miatt a 13-as km-nél útszűkület van érvényben.

– a 17-es km-nél pedig a „Dömösi átkelés kikötő” felújítása miatt a fél útpályát lezárták.

 

A 13-as főúton, Komáromban a 2-es km-nél vízvezetéket javítanak. A Csém felé haladók útfelbontásra készüljenek.

 

A 25-ös főúton,

– Borsodnádasd átkelési szakaszán az 55-ös km-nél, valamint Arló belterületén a 62-es km-nél csatornázás miatt útszűkület és sebességkorlátozás van érvényben.

– a 65-ös és a 67-es km között Ózdon, a Csépány úton kátyúzás miatt útszűkület követel figyelmet.

 

A 27-es főúton, a 15-ös km-nél a szendrőládi Bódva-hídon félpályás korlátozás van érvényben, a hídkorlát leszakadása miatt. Jelzőlámpa irányít.

 

A 35-ös főúton Görbeháza és Pród között csatornáznak. A 39-es és a 40-es km között mindkét oldalon felbontották a burkolatot, útszűkület van érvényben.

 

A 43-as főúton, Makónál a 29-es km-nél lévő Maros-hidat felújítják. A félpályás lezárásnál munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 44-es főúton, a Kecskemét és Lakitelek közötti szakaszon útszűkület és helyenként félpályás korlátozás van érvényben, útépítés miatt.

 

A 44-es és a 47-es főút közös szakaszán, Békéscsaba keleti elkerülőjén megváltozott a forgalmi rend a vasút mellett. Az M44-es építése miatt a járműveket egy ideiglenes terelőúton, illetve egy körforgalmú csomóponton keresztül vezetik el.  (44-es főút 120 km, 47-es főút 124-125 km)

 

A 47-es főúton, Berettyószentmárton átkelési szakaszán, a Puskin utcában felújítják a burkolatot. A 38-as és a 40-es km között helyenként a fél útpályát lezárták, munkaidőben a forgalmat jelzőőrök irányítják. Szinte ugyanott a kerékpárutat is felújítják, ezért helyenként útszűkület követel figyelmet.

 

A 48-as főúton,

– Debrecen és Vámospércs, továbbá Vámospércs és az országhatár között útépítők dolgoznak. Több szakaszon is a fél útpályát lezárták, a forgalmat jelzőlámpa szabályozza.  (3-19 km, 20-30 km)

 

A 49-es főúton,

– Mátészalka és Kocsord között több szakaszon aszfaltoznak, a félpályás lezárásnál jelzőtábla mutatja az áthaladási elsőbbséget.

– Csengersima térségében aszfaltoznak. Az 54-es km-nél a fél útpályát lezárták.

 

Az 51-es főúton,

– Solt közelében a felújítási munkák miatt a 82-es és a 84-es km között munkanapokon és szombaton is reggel 7 és délután fél 5 között a fél útpályát lezárták. Vasárnap nincs korlátozás.

– Dunapataj központjában a körforgalomnál javítják a burkolatot. Napközben a félpályás korlátozásnál jelzőőrök irányítják a forgalmat.  (104-105 km)

 

Az 57-es főúton, Lánycsóknál a 3-as és a 4-es km között felmarják az aszfaltburkolatot. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

 

A 61-es főúton,

– Pincehely belterületén a Kapos-hídon, annak jelenlegi műszaki állapota miatt, csak egy nyomon, váltakozó irányban halad a forgalom, melyet jelzőlámpa szabályoz.  (43-as km)

A hídon 16 tonnás súlykorlátozást van érvényben, így az ennél nehezebb össztömegű járműveknek terelőutat jelöltek ki az M7-es autópálya felé.

 

A 63-as főúton, Sárbogárd átkelési szakaszán, az 55-ös és az 59-es km között felújítják a burkolatot. A félpályás lezárásnál munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 67-es főúton, a szulimáni bekötőút és Szentlászló közötti szakaszon az árkot teszik rendbe. Napközben útszűkület követel figyelmet, ami lassulást okoz mindkét irányban.  (10-11 km)

 

A 68-as főúton, Mesztegnyőnél a 70-es km-nél aszfaltoznak, munkaidőben a fél útpályát lezárják és jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

Felújítják a balatoni kerékpárutat. A munkák miatt a 71-es főúton is, Balatonalmádi és Balatongyörök között több helyen is útszűkület van érvényben.  (20-as, 56-os, 63-as, 74-es, 90-es km)

A kerékpárút egy rövid szakaszát pedig lezárták.  (95001-es jelű kerékpárút 75-76 km)

 

A 71-es főúton, Szigliget és Balatonederics között munkanapokon a forgalomra veszélyes fákat gallyazzák, illetve vágják ki. A 85-ös és a 89-es km között szükség esetén jelzőőrök irányítják a járműveket.

 

A 74-es főúton, Győrvár elkerülő szakaszán, a 65-ös és a 67-es km között burkolatot újítanak fel. A félpályás lezárásnál jelzőtábla mutatja az áthaladási elsőbbséget.

 

A 75-ös főúton, Nova közelében az 50-es és az 52-es km között aszfaltoznak. A félpályás útzárnál napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat, éjszaka pedig táblák mutatják az áthaladási elsőbbséget.

 

A 76-os főúton,

– Balatonszentgyörgyön a 4-es és az 5-ös km között burkolatjavítás miatt félpályás korlátozás van érvényben.

– Balatonszentgyörgy és Sármellék között az útépítési munkák miatt útszűkület van érvényben, de alkalmanként a fél útpályát lezárják, a 7-es és a 9-es km között.

– Alsónemesapáti térségében az 50-es km-nél sávelhúzásos terelésre készüljenek, mert a burkolatot javítják.

 

A 84-es főút Újkér és Nemeskér közötti szakaszán felújítják a burkolatot. A 90-es és a 92-es km között több szakaszon félszélességű lezárásra és jelzőlámpás irányításra kell számítani.

 

A magyar-osztrák határszakaszon, a 84-es főúton Sopron határátlépőnél, valamint a 861-es főúton Kópháza határátkelőnél ismét érvénybe (05.01-én, ill. korábban, múlt év december elejétől) lépett a 7,5 tonna össztömeg feletti súlykorlátozás. Az ennél nehezebb kamionok az M1-es autópályán a Hegyeshalomnál tudják elhagyni az országot.

 

A 85-ös főúton,

– Csorna belterületén felújítanak egy épületet. A 26-os km-nél útszűkület és sebességkorlátozás követel figyelmet.

– Fertőszentmiklós és Petőháza között az 55-ös km-nél aszfaltoznak. A félpályás útzárnál napközben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 86-os főút Csorna és Mosonmagyaróvár közé eső szakaszán 20 tonnás súlykorlátozást vezettek be. Így a tranzit teherforgalomnak a 86-os főút, valamint a környező mellékutak helyett kötelezően a gyorsforgalmi úthálózatot kell választania, mely az M1-es autópálya – M85-ös- M86-os autóút útvonal. Az új forgalmi rend nem vonatkozik a behajtási engedéllyel rendelkező, áruszállítást végző járművekre és mezőgazdasági vontatókra.

 

A 86-os főúton,

– Körmendnél, az 53-as km-nél, az építési munkák miatt a járműveket a főúttal párhuzamos terelőútra irányítják.

– a 67-es km-nél, Balogunyom és Kisunyom között hidat javítanak. A kisunyomi Sorok-patak hídján félpályás korlátozás van érvényben.

 

A 87-es főutat, Kőszeg közelében lezárták, mert felújítják a burkolatot. A 49-es és az 50-es km között a forgalmat a főúttal párhuzamosan kiépített terelőútra irányítják.  (12.25-ig)

 

A 102-es főúton, Tök település átkelési szakaszán a csatornafedő lapokat javítják. A 7-es és a 8-as km között, a javítási helyeken a fél útpályát lezárták.

 

A 311-es főút Tápiószelén átvezető szakaszán a 15-ös km-nél vízvezeték építés miatt a fél útpályát lezárták.

 

Abony elkerülő szakaszán a 406-os főúton (4-es főút régi szakasz) a 4-es km-nél, az M4-es autóút építése miatt új körforgalmú csomópontot alakítottak ki. Mindkét irányból a körforgalmon keresztül haladhatnak.

 

A 446-os főúton, Békéscsabán a Szarvasi úti felüljárón kerékpárutat építenek. A városból kivezető két forgalmi sávot lezárták, a forgalom így irányonként egy-egy sávon halad. (A gyalogosok a gépjárműforgalom elől elzárt kifelé vezető sávban, kijelölt helyen közlekedhetnek.) (1-es km)

 

A 471-es főúton, Debrecen és Hajdúsámson között az építési munkák miatt az 5-ös és a 7-es km között helyenként a fél útpályát lezárták, jelzőlámpa irányít.

 

Az 510-es főút Taksonyon átvezető szakaszán, a Fő úton, a Szent Mihály utca kereszteződésénél csatornát javítanak. A 22-es km-nél útszűkületen kell áthajtani.

 

A 611-es főúton, Sásdnál a 14-es km-nél a felújítási munkák miatt a fél útpályát lezárták. Munkaidőben jelzőőrök irányítják a forgalmat.

 

A 681-es főúton, Nagyatád határában, a 3-as és a 4-es km között aszfaltoznak. Egy sávon, váltakozva halad a forgalom.

 

Zalaegerszegen a 762-es főút átkelési szakaszán az Ola utca egy rövid szakaszán gázvezetéket építenek. Az 57-es km-nél félpályás korlátozás mellett dolgoznak.

 

Pest megyében a Budakeszi és Perbál között úton ma napközben kátyúznak. A munkaterületeknél útszűkület követel figyelmet.  (1103-as út)

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Ládbesenyő és Andrástanya közötti útszakaszt a 14-es és a 17-es km között felújítják, ezért azt munkaidőben reggel fél 8-tól délután 5 óráig lezárják. Ládbesenyő csak Edelény felől, Andrástanya pedig északról Abod felől érhető el. Galvács települést is csak Szendrő, illetve Szakácsi irányából lehet megközelíteni. Andrástanya településre csak az ott lakóknak engedélyezett a bejárás.  (2615-ös út)

 

A Pest megyei Isaszegen a Rákóczi utcai vasúti átjáróban a fél útpályát átépítés miatt lezárták.  (3103-as út) (11+2703 km)

 

Pest megyében, Kóka belterületén a 26-os és a 28-as km között felújítási munka kezdődött, a fél útpályát lezárják. Jelzőőrök irányítják a forgalmat.  (3105-ös út)

 

Gyömrőn lezárták a Mendei úti vasúti átjárót, mert felújítják. A forgalmat Gyömrőn keresztül a Dózsa György úton, majd Mendén át a 31-es főúton keresztül terelik el.  (4603-as út v. 3124-es út, 0+325 km)

 

A Tiszacsege és Egyek település közötti Telekházán, szennyvízcsatorna hálózatot építenek ki. A településen átvezető Teleki utcában a 10-es km-nél, egy rövid szakaszon félpályás korlátozás mellett dolgoznak.  (3315-ös út)

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében az Erdőbénye és a baskói elágazás közötti útszakaszt felújítják, ezért azt mától péntekig, reggel 8 óra és 17.30 perc között lezárják. A 37-es főút felől érkezők így munkaidőben csak Erdőbényéig tudnak eljutni. Sima és Baskó település csak az ellenkező irányból, a 39-es főút irányából, Abaújkér, vagy Abaújszántó felől érhető el.   (3705-ös út) (05.13-tól 05.15-ig) (naponta 8.00 – 17.30 között)

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében felújítják a Szegilong és Olaszliszka közötti úton a szegilongi Bényei-patak hídját. Az utat a 7-es és a 10-es km között lezárták, a forgalmat a 37-es főútra terelik.  (3801-es út) (6-10 km)

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a Fehérgyarmat és Kisar település közötti utat felújítják. A 16-os és a 22-es km között a fél útpályát lezárták.  (4127-es út)

 

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében Fehérgyarmaton, a Tömöttvári és a Szatmári utcában aszfaltoznak. A 491-es főútól a Mikótanyai bekötőútig helyenként a fél útpályát lezárták a 25-ös és a 29-es km között.  (4127-es út)

 

Lakitelek és Tiszakürt között, az M44-es gyorsforgalmi út építése kapcsán a Tiszakürtre vezető Petőfi utca legelejét lezárták. (4515 jelű út)

Így Tiszakürt település a 44-es főút felől jelenleg csak a Táncsics Mihály utcán át közelíthető meg. (4514-es jelű útról)

 

Csongrád megyében a Mindszent és Baks közötti utat felújítják, félpályás korlátozás mellett dolgoznak.  (4522-es út) (1-6 km)

 

Pest megyében Szigetszentmiklósnál, a Csepelt Halásztelekkel összekötő II. Rákóczi Ferenc úton, az M0-s autóútnál a Deák Ferenc híd alatt a felújítási munkák miatt útszűkület követel figyelmet, időnként félpályás korlátozásra is számítani lehet. A híd alatt továbbra is 3,8 m-es magasságkorlátozás van érvényben. Az ennél magasabb járműveknek terelőutat jelöltek ki.  (5101-es út) (8-as km)

 

Szigetszentmiklósnál a bevásárló központok mögötti úton, péntek délutánig korlátozásra készüljenek a két körforgalom között, a garanciális javítások miatt. Az M0 felé haladókat az áruházak parkolóján keresztül terelik el. A II. Rákóczi Ferenc út felé lett egyirányú szakasz a munkavégzés idejére.  (5103-as út)

 

Baranya megyében, a Véménd és Feked település közötti utat napközben félszélességben lezárják, mert aszfaltoznak.  (5606-os út) (18-19 km)

 

Fejér megyében az Ercsi és Ráckeresztúr közötti úton a 3-as km-nél egy új vasúti hidat építenek. A félpályás lezárásnál a járműveket jelzőlámpa irányítja.  (6204-es jelű út) (2+700 km)

 

Somogy megyében a Baté és Igal közötti úton, a Büssü település melletti Hársasberki-patak hídján súlykorlátozást és félpályás korlátozást vezettek be. Így az 5 tonnánál nehezebb gépjárművek, vontatók, mezőgazdasági vontatók és lassú járművek nem hajthatnak át a hídon. A Büssü és Igal közötti híd környezetében pedig legfeljebb csak 40-nel szabad haladni. A súlykorlátozás a menetrend szerint közlekedő autóbuszokra nem vonatkozik.  (13-as km) (6503-as jelű út)

 

Vas megyében korlátozásra készüljenek a Nádasd és Csákánydoroszló közötti összekötő úton. A Halogy és Nádasd közötti útszakaszt lezárták, mert a 4-es km közelében lévő időszakos vízátfolyás hídját javítják. A járműveket Daraboshegyen keresztül terelik el. (7446-os út) (3+702 km)

 

Komárom-Esztergom megyében,

– a Kisbér és Bakonyszombathely közötti utat felújítják. A 3-as és a 6-os km között a fél útpályát lezárták, nappal jelzőőr irányít.  (8218-as út)

– a Nagyigmánd és Szákszend közötti utat felújítják. A 14-es és a 17-es km között a fél útpályát lezárták, nappal jelzőőr irányít.  (8144-es út)

 

Vas megyében Csepregen, két hídon is súlykorlátos van érvényben. A Rákóczi úton lévő Répce hídon 16 tonna, a település déli határában a Boldogasszony-patak hídján pedig 20 tonna össztömeg-korlátozást rendeltek el.  (8624-es jelű Újkér és Horvátzsidány közötti út 9+905 km; és a 8638-as jelű, Söpte és Csepreg közötti alsóbbrendű úton a 18+428 km)

Másképpen: Vas megyében, Csepregen a Horvátzsidány felé vezető úton a 9-es km-nél a Répce hídon 16 tonna, illetve a Söpte felé vezető úton a 18-as km-nél a Boldogasszony-patak hídján 20 tonnás súlykorlátozást vezettek be.

 

Az M85-ös gyorsforgalmi út építése miatt a 84-es főútról a Peresztegre vezető utat lezárták. Kerülni Nagycenk felé lehetséges.  (8629-es jelű út) (0+765 km)

Ugyancsak az M85-ös gyorsforgalmi út építéséhez kapcsolódóan Vitnyéden a 85-ös főút csomópontjától lezárták a Hövejre vezető utat. Kapuvár felé lehet kerülni. (8619-es jelű út) (0-3 km)

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a Nézsa és Legénd közötti utat lezárták, mert felújítják. Nógrádsáp felé kell kerülni. (21153-as út) (1-4 km)

 

 

A balatoni komp a veszélyhelyzet miatt átmeneti utazási feltételekkel közlekedik. Május 8-tól (péntek) Szántódrévből 6.40 perctől 19.20-ig jár, Tihanyrévből pedig 7.00-tól 19.40 percig 40 percenként szállítja a járműveket.

(Ismét használhatják a kompszolgáltatást a motoros, kerékpáros és gyalogos utasok is. Kötelező a szájmaszk használata, a 1,5 méteres távolságtartás egymástól, a gépjárműből már ki lehet szállni, viszont a kompon mosdóhasználatra továbbra sincs lehetőség, bankkártyát lehet használni a jegyek vásárlásakor.)

 

A Dunakanyarban Szob és Pilismarót között hosszabb üzemidővel közlekedik a komp. Szobról 6.40 perctől 17.40 percig jár, Pilismarótnál pedig 6.50 perctől 17.50 percig szállítja, óránként a járműveket.

A Visegrád és Nagymaros közötti teherkomp már újra menetrend szerint közlekedik.

 

A Tisza felső szakaszán a Tiszadobi pontonhíd biztosítja az átkelést Tiszalúc felé.

– Tímár és Zalkod között újra jár a köteles komp.

– Tiszaadony és Aranyosapáti között felújítási munkák miatt bizonytalan ideig nem jár a komp.

A középső szakaszon Tiszadorogma és Egyek között hétfőtől (05.11-től) újra indult a komp, reggel 7 és 18 óra között jár.

– Az alsó szakaszon, Csongrád és Csépa között a pontonhíd biztosítja a kapcsolatot a két part között.

Az országos közúthálózaton a 7,5 tonna össztömeg feletti kamiontilalmat, a kihirdetett veszélyhelyzet miatt visszavonásig feloldották!

Ez is érdekelhet!

Hétfő reggeli útinfók

Az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, a bicskei szakaszon, a 28-as és a 31-es …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: