Home » Külföld » Az olasz partoknál kigyulladt egy migránshajó, négy holttestet találtak

Az olasz partoknál kigyulladt egy migránshajó, négy holttestet találtak

Kigyulladt, majd felrobbant egy migránsokkal teli hajó a dél-olaszországi Crotone térségében vasárnap, legalább négy ember életét veszítette, ketten eltűntek, és többen megsérültek.

A tengerben eddig négy személy holttestét találták meg, közöttük egy nő is van. További két embert keresnek, de sötétedéskor leállítják a kutatást.
Öt migráns sérült meg, közülük ketten súlyos égési sérüléseket szenvedtek, a közeli kórházakban kezelik őket.
A csoportot szállító motoros vitorláshajó vasárnap hajnalban érkezett meg a dél-olaszországi Calabria tartomány parti vizeire, a Crotone és Catanzaro közötti térségbe.
A járművön valamivel több mint húszan voltak, közöttük gyerekek is.
Az olasz pénzügyőrség hajója utolérte, és Crotone kikötőjébe akarta kísérni a migránshajót, de az útközben lángra kapott.
A pénzügyőrség katonái igyekeztek kimenekíteni a migránsokat, de a vitorláshajó egy része a tűztől felrobbant, és a fedélzetről szinte mindenki a vízbe esett. A helyszínre siető mentőegységek először három, majd még egy holttestet emeltek ki a vízből. Két pénzügyőr is megsérült, égési sebekkel és lábtöréssel vitték őket kórházba.
Az utóbbi éjszaka mintegy nyolcvan migráns érkezett Calabria partjaira, közel felük iráni és iraki állampolgár.
Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke a halálos kimenetelű esetet a kormány “felelőtlen és hasraütésszerű migrációs politikája tragikus csúcspontjának” nevezte.

 

Ez is érdekelhet!

Irányított véradás Láncz Zsolt tűzoltónak

Láncz Zsolt nem csak egy állampolgár, hanem egy kiváló tűzoltó is számtalanszor mentette már meg …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: