Breaking News
Home » Belföld » Adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet

Adománygyűjtést indít az Ökumenikus Segélyszervezet

Adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülők megsegítésére.

A beérkező adományokat a segélyszervezet az országos intézményhálózatán keresztül fogja felhasználni a most még nehezebb helyzetbe kerülő családok segítésére, illetve szociális intézményeik rendkívüli feladatainak támogatására.
Adakozni bankkártyás fizetéssel az oldalukon lehet, illetve a 11705008-20464565 számlaszámra is várják a felajánlásokat a közlemény rovatba a “koronavírus” szót írva.
Lehel Lászlót, a segélyszervezet elnök-igazgatóját idézték, aki hangsúlyozta, “ha fizikailag most nem is szabad egymás kezét fognunk, a szó átvitt értelmében nem engedjük el a bajban a rászorulók kezét!”
Kitértek arra is: a rendkívüli helyzet a szervezet minden intézményét érinti. Lesz olyan központ, ahol az ügyfélfogadás szünetel, de a szervezet munkatársai élelmiszercsomagok “kontakt nélküli” átadásával támogatják a rászoruló családokat.
Hozzátették: a segélyszervezet minden intézményében a legszigorúbb higiéniai protokollt alkalmazzák a megelőzés érdekében. A munkatársak a hajléktalanokat segítő központokban mindent megtesznek azért, hogy azok is biztonságban legyenek, akiknek nincs hol otthon maradni.
A családok átmeneti otthonaiban szigorú látogatási tilalom van, és az intézményt elhagyni is csak a legszükségesebb esetben szabad. A bent élő családok teljes körű ellátását a segélyszervezet oldja meg, illetve annak feltételeit is igyekszik mindenhol megteremteni, hogy az otthonokban élő gyermekek részt tudjanak venni a digitális oktatásban.
A segélyszervezet által működtetett Idősek Átmeneti Otthonának működtetése is a legszigorúbb higiéniai előírások betartásával működik – tették hozzá.
Korábban a Magyar Református Szeretetszolgálat is arról tájékoztatást adott, hogy krízisalapot hozott létre és adománygyűjtést hirdet a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került emberek megsegítésére.

 

Ez is érdekelhet!

Madarak és fák napja kicsit másképp

A rendőrök a jeles nap előtt fogtak el négy solymászt, akik védett madarakat: héjafiókákat loptak …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

%d blogger ezt szereti: